Erdoğan, Yeniden AK Parti Genel Başkanı
18.05.2017
Anasayfa > Haberler > Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "CAN" ile TSİ 23.50'de Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'a geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "CAN" ile TSİ 23.50de Amerika Birleşik Devletlerinin başkenti Washingtona geldi. Erdoğan, Andrews Hava Üssüne gelişinde ABD Protokol Genel Müdür Vekili Rosemerie Pauli ile Türkiyenin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Washingtona geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğana coşkulu karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Andrews Hava Üssünden, konaklayacakları Blair Housea geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti süresince konaklayacağı Blair Housea gelişinde kentteki Türkler ve diğer vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

"2,7 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığınız için teşekkür ederiz"

Erdoğan, Blair Housea gelişinde kendisini caddede bekleyen kentteki Türkler ve diğer vatandaşlar tarafından karşılandı. "Türkiyeyi seviyoruz", "PKK-YPG/PYD-DEAŞ terörünü durdurun", "2,7 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığınız için teşekkür ederiz", "İslamofobiye karşı bir araya geldik" yazılı pankartlar ve Erdoğan posterleri taşıyan grup, Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğana sevgi gösterilerinde bulundu.

Erdoğan, Trump ile baş başa görüşecek

Washingtonda ABD Başkanı Donald Trump ile baş başa görüşme gerçekleştirecek Cumhurbaşkanı Erdoğanın, ziyareti çerçevesinde sivil toplum ve düşünce kuruluşları ile iş dünyası temsilcilerini de ayrı ayrı kabul etmesi planlanıyor.