Türkiye Büyüme Tahminlerini Aştı
Işık: Bizim Karşı Olduğumuz, İsrail'in Zulmüdür
Anasayfa > Haberler > EYDEM’de Yaz Dönemi
EYDEM’de Yaz Dönemi
2016-2017 eğitim-öğretim yılını geride bırakan Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM), yaz döneminde de çalışmalarını sürdürüyor

Sosyal beceri eğitimleri

Derince’deki engelli bireylerin ve ailelerinin toplumsal yaşam içerisinde daha fazla rol almalarını amaçlayan bununla birlikte yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefleyen Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM), 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından yaz döneminde de faaliyetlerini sürdürüyor. Derince Belediyesi’nin sosyal projeleri arasında yer alan EYDEM, yaz dönemi uygulamalarıyla kursiyerlere yönelik bir takım etkinlikler düzenliyor. Ayrıca okulların tatil olması sonrasında gelişim kurslarına ara verilirken belirlenen yaz dönemi programı dahilinde duyu terapisi, sosyal beceri eğitimi, bireysel eğitim, aile danışmanlığı ve ev ziyaretleri devam ediyor.

İlçe genelinde farkındalık çalışmaları

EYDEM bünyesinde sosyal becerilerini geliştirme imkanı bulan öğrenciler için yaz dönemi boyunca birbirinden farklı aktiviteler organize ediliyor. Derince Belediyesi eğitmenleri eşliğinde Yavuz Sultan Mahallesi’nde yer alan Keşf-et Cafe-Restaurant’ın konuğu olan öğrenciler burada yemek esnasında sipariş verme, yemek yeme, farklı kişilerle iletişimi kuvvetlendirme konularında kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Gerçekleştirilen kurslarla engelli bireylerin gelişimine katkıda bulunan EYDEM, ilçe genelinde düzenlediği farkındalık çalışmalarıyla gençleri ve ebeveynleri bilinçlendiriyor. Yenikent Mahallesi’nde bulunan merkezde ise engelli bireylere ve ailelerine yönelik ücretsiz psikolojik destek hizmeti, özel eğitim uzmanları tarafından danışmanlık hizmeti, okullarda ve kurslarda halka farkındalık eğitimleri, organizasyon ve kurumsal tanıtım hizmetleri, ev ziyaretleri ve hak danışmanlığı gibi kurs hizmetleri de sağlanıyor.