Konya Merkezli 34 İlde FETÖ Soruşturması
Keşmir Sorununda Türkiye'ye Çağrı
Anasayfa > Haberler > Her Genç AKUT Gönüllüsü Olmalıdır
Her Genç AKUT Gönüllüsü Olmalıdır
Başkan Karaosmanoğlu, 1996 yılından bu yana yeni gönüllülerin katılımı ile her geçen gün büyüyen AKUT'un Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı'yı makamında konuk etti

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye’nin 29 noktasındaki ekipleri ve 2000 üzerinde gönüllüsü ile yardıma ihtiyaç duyan her canlının yanında yer alan AKUT’un yeni Genel Başkanı Recep Şalcı ve Kocaeli heyetini makamında konuk etti. 1996 yılından itibaren her gün büyüyen ve 21 yıl için de 2 bin 500 operasyon da 2 bin 584 yaşam kurtaran AKUT’un çok önemli bir görevi olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, “Gençler başta olmak üzere ülkemiz ve kentimizdeki her insanımız muhakkak AKUT üyesi veya gönüllüsü olmalıdır.” dedi.

362 ARAMA KURTARMADA 873 İNSAN HAYATA TUTUNDU

“Kocaeli AKUT teşkilatının hedefi de ülkemize örnek projeler yürütmek olmalıdır” vurgusu da yapan Karaosmanoğlu’na, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalçı ve AKUT Kocaeli Ekip lideri İzzet Karaköse gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgiler sunuldular. 2003 yılında kurulan AKUT Kocaeli Ekibi’nin Kocaeli Fuar içerisindeki merkezinde 7 gün 24 saat acil durumlar için hazır olarak varlığını sürdürdüğü bilgisini veren Şalcı, “Kocaeli ekibimiz resmi açılışının yapıldığı günden bu güne 362 arama kurtarma operasyonunda 873 insan ve 11 hayvanın yeniden hayata döndürmenin yanında, ilimizdeki okullar, resmi kurumlar ve özel kurumlara afetlere hazırlık konusunda bilgilendirme seminerleri gerçekleştirmiştir.” açıklamasını yaptı.

ŞALCI VE EKİBİNE BAŞARILAR DİLEDİ

A”KUT Kocaeli ekibi düzenli olarak gerçekleştirdiği eğitim ve tatbikatlar ile dağ, doğa, deprem, sel gibi acil durumlar da vatandaşlarımıza yardım elini uzatmak için her daim hazırdır” diyen Kocaeli Ekip Lideri İzzet Karaköse, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine yaptığı katkılar için de teşekkür etti. Karaosmanoğlu AKUT’u çok önemsediğini dile getirerek tüm çalışmalarında Şalcı ve ekibine başarılar diledi. Görüşme fikir alışverişinin ardından sona erdi.