Rahatsız Olsanız da Nükleer Enerjiyi Yapacağız
NATO'daki Skandal Soruşturulmalı
Anasayfa > Haberler > Türkiye'den Filistin uzlaşı sürecine destek
Türkiye'den Filistin uzlaşı sürecine destek
Dışişleri Bakanlığınca, Türkiye'nin Filistin uzlaşı sürecinin neticelendirilmesine dönük çabalara desteğinin gelecek dönemde de süreceği açıklandı.

Dışişleri Bakanlığınca, Ortadoğu’da kalıcı barış ve istikrarın temini için Filistin iç uzlaşı sürecinin bir an önce neticelendirilmesine dönük çabalara Türkiyenin desteğinin gelecek dönemde de sürdüreceği bildirildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Filistinliler arasında birliğin sağlanmasına yönelik süreçte kaydedilen gelişmelerin ve bu çerçevede 3 Ekimde Filistin hükümetinin Gazzede yaptığı bakanlar kurulu toplantısının memnuniyetle karşılandığı vurgulandı. Açıklamada, "Türkiye, Ortadoğu’da kalıcı barış ve istikrarın temini için gerçekleşmesini elzem gördüğü iki devletli çözüme ulaşılması bakımından hayati önem taşıyan Filistin iç uzlaşı sürecinin biran önce neticelendirilmesine dönük çabalara desteğini önümüzdeki dönemde de sürdürecektir." ifadelerine yer verildi.