Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas'la Görüştü
Kimse İsrail'le Yan Yana Geliyorsunuz Diyemez
Anasayfa > Haberler > Türk Kızılayından Türkmenlere insani yardım
Türk Kızılayından Türkmenlere insani yardım
Türk Kızılayı Irak Delegasyonu Başkanı Göksen Yenigül, yaptığı açıklamada, ''Bugün yanımızda getirdiğimiz, gıda ve giyimden oluşan 350 yardım kolisini, Kerkük'e sığınan Telaferli ve Musullu Türkmen ailelere dağıtıyoruz.'' dedi.

Gıda kolilerinde fasulye, salça, pirinç, sıvı yağ, mercimek ve çay gibi ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin bulunduğunu belirten Yenigül, Özellikle Kerküke sığınan aileler için aralık ayına kadar yardımlarımız devam edecek. İhtiyaç duyulduğu takdirde programın süresini daha da uzatabiliriz. diye konuştu.

Kerkük ile Musul arasındaki ilçe ve kasabalara sığınan Türkmenlerin de yardıma ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini aktaran Yenigül, Türk Kızılayının geçen yıllarda olduğu gibi yine bölgedeki faaliyetlerini sürdüreceğini vurguladı. Telaferden Kerküke sığınan göçmenlerden İsmet Remzi, Irak halkını hiç bir zaman yalnız bırakmayan Türkiyeye teşekkür ediyoruz. dedi.

"Türkiyenin desteğiyle göçmen hayatı yaşamadık

Salahattin iline bağlı Yengice kasabasından Fahriye Adil de Türkiyenin yıllardır Türkmenlere verdiği destekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Adil, DEAŞ olaylarından bu yana Türkiyenin yardım ve desteğiyle göçmen hayatı yaşamadık. şeklinde konuştu.