TANAP'a 500 Milyon Dolarlık Kredi
ABD'den Vize Açıklaması
Anasayfa > Haberler > Ampute Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu
Ampute Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu
Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı, İstanbul'da düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Avrupa Şampiyonası'nın final maçında İngiltere'yi 2-1 yenerek şampiyon oldu

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği, Turkcellin ana sponsorluğunu üstlendiği Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) bünyesindeki ay-yıldızlı ekip, şampiyonanın finalinde İngiltere ile Vodafone Parkta karşılaştı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Türkiye, 25. dakika Ömer Güleryüzün kaydettiği golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında iyi pas yapan ay-yıldızlılar, 50. dakikada Westbrookun golüne engel olamadı. Uzatma dakikalarında baskısını arttıran Türkiye, 50+1. dakikada Osman Çakmakın golüyle öne geçti ve sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de takip etti.

Vodafone Parkta oynanan ve 2-1 kazanılan karşılaşmanın bitiş düdüğüyle beraber büyük sevinç yaşayan ay-yıldızlı futbolcular, gözyaşlarına hakim olamadı.

Türk bayrağıyla beraber takım halinde tribünleri dolaşan milliler, marş ve tezahüratlara eşlik etti.

Milliler, madalya ve kupalarını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bakın elinden aldı.

Ay-yıldızlılar kupayla beraber, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve güvenlik görevlileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Maça büyük ilgi

Türkiyenin, İngiltere ile oynadığı karşılaşmaya seyirciler büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 42 bin seyirci kapasiteli Vodafone Parkı tamamen dolduran Türk sporseverler, bayrak ve marşlarla ay-yıldızlılara destek verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ampute Futbol Milli Takımını kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasını kazanan Ampute Futbol Milli Takımını kutladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Ampute Futbol Milli Takımının EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasının galibi olması dolayısıyla Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürke tebrik telgrafı gönderdi.

Erdoğan, ayrıca sosyal paylaşım sitesi Twitterdan yaptığı paylaşımla da Ampute Futbol Milli Takımını tebrik etti.

Başbakan Yıldırım, Ampute Milli Futbol Takımını tebrik etti

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımını kutladı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Avrupa Şampiyonası final maçında İngiltereyi 2-1 yenerek şampiyon olan Ampute Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Uğur Özcanı telefonla arayarak, Türkiyeye yaşattıkları gurur vesilesiyle tebrik etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kutladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Şampiyonası final maçında İngiltereyi 2-1 yenerek şampiyon olan Ampute Milli Futbol Takımını kutladı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından milli takımın şampiyonluğuna ilişkin paylaşımda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Avrupa şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan Ampute Milli Takımımıza teşekkür ediyor ve onları yürekten kutluyorum." ifadesini kullandı.