Er Meydanı’nın Kaba İnşaatı Tamamlandı
Kentsel Dönüşüme Destek
Anasayfa > Haberler > Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 211'e Yükseldi
Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 211'e Yükseldi
Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen deprem nedeniyle İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 211'e yükseldi. Yaralı sayısının 2 bin 500'ü aştığının açıklandığı Kermanşeh eyaletinde, 3 gün yas ilan edildi

Irakın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İranın batısındaki Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 211e yükseldiği bildirildi.

İranın yarı resmi haber ajansı Tesnime açıklamalarda bulunan Kermanşah Eyaleti Afet Yönetimi Genel Müdürü Rıza Mahmudi, deprem nedeniyle eyalet genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 211e çıktığını belirtti.

Mahmudi, depremde yaralanan 2 bin 504 kişinin de eyalet ve civar kentlerdeki hastanelerde tedavi altına alındığını kaydetti.

İran Afet Yönetimi Başkanının da bölgede olduğunu ifade eden Mahmudi, yaralıların civar kentlere aktarılması için bölgeye uçak ve birçok helikopterin sevk edildiğini söyledi.

Öte yandan, İran lideri Ali Hamaney depremde yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımlarken, tüm ordu ve hükümet kurumlarına depremden etkilenenlere yardıma koşması emri verildiğini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ülkenin tüm imkanlarını depremzedelere yardım için seferber etmesi için, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiriyi görevlendirdiğini söyledi.

Kermanşah eyaleti valiliğinden yapılan açıklamada, deprem nedeniyle eyalette 3 gün yas ilan edildiği duyuruldu.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, depremin Halepçenin 31 kilometre güneybatısında ve 7,2 büyüklüğünde olduğunu duyurmuştu.