Belediye Derincespor’dan Önemli Galibiyet
17.11.2017
Anasayfa > Haberler > Bakan Kaya'dan İstihdam Müjdesi
Bakan Kaya'dan İstihdam Müjdesi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "2018'de bin 500 Aile Sosyal Destek Programı personelinin daha istihdamını gerçekleştirecek ve çok daha etkin hizmet dönemini başlatmış olacağız." dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda, "Önümüzdeki dönemde, istihdam dostu sosyal yardım modellerine öncelik vereceğiz. Esasen bu konuda bazı somut adımlar da attık. Örneğin, devletten sosyal yardım alan hanelerde yaşayan çalışabilir durumdaki bireylerin istihdamı halinde bir yıl süreyle işveren sigorta primi Bakanlığımız tarafından üstlenilecektir. Bu düzenleme, 2018 yılı başı itibarıyla yürürlüğe girecek." ifadelerini kullandı.

Kaynakların yüzde 96sı sosyal yardıma yönelik

"Sosyal yardımlara ayrılan mali kaynak 2002 yılında 1,4 milyar lira iken, 2016 itibarıyla bu miktar 32 milyar liraya yükseldi. Bu tutarın, 2017 yılı sonunda yaklaşık 38.3 milyar lira olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz." diyen Kaya, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2018 yılı için tasarıda öngörülen bütçe tutarı 26 milyar 690 milyon liradır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan yaklaşık 6,6 milyar liranın yine sosyal yardım harcamalarında kullanılması planlanmaktadır. Bakanlığımıza tahsis edilen kaynakların yaklaşık yüzde 96sı sosyal yardım ve sosyal hizmetlerde kullanılmaya yöneliktir." şeklinde konuştu.  Bakan Kaya, 16-17 yaşta evlenen kız çocuklarının toplam evlilikler içindeki oranının 2002 yılında yüzde 7,3 iken, bu oranın 2016da yüzde 4,6ya gerilediğini belirterek, şöyle konuştu: "Ancak bu orandaki düşüşü yeterli bulmadığımızı ve ülke ortalaması üzerinde orana sahip 8 ilde özel bir çalışma yürüttüğümüzü de belirtmek isterim."

"Bin 500 personel istihdamını gerçekleştireceğiz"

Kaya, "2018 yılı içerisinde bin 500 Aile Sosyal Destek Programı personelinin daha istihdamını gerçekleştirecek ve ülke genelinde çok daha etkin hizmet dönemini başlatmış olacağız." dedi. "5 bin 460 çocuğumuz koruyucu aile yanında hayatını sürdürüyor. Sadece 2017 yılında 904 çocuğumuzu koruyucu aileye kavuşturduk." bilgisini veren Kaya şunları kaydetti: "Bakanlığımız, belediyeler ve diğer kuruluşların açtıklarıyla birlikte toplam 137 konukevinde, 3 bin 444 kapasiteyle şiddet mağduru kadına ve beraberindeki çocuklara da hizmet vermekteyiz"