NATO Skandalının Üzeri Örtülmemeli
Belediye Derincespor’dan Önemli Galibiyet
Anasayfa > Haberler > TBMM Başkanı Kahraman Dilekçesini Teslim Etti
TBMM Başkanı Kahraman Dilekçesini Teslim Etti
TBMM Başkanı Kahraman, Meclis başkanlığı adaylığına ilişkin başvuru dilekçesini, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na teslim etti

Kahraman, makamında, "TBMM Başkanlığına, TBMM 26. Yasama Dönemi 2. Devresi için TBMM Başkanlığına adayım. Gereğini arz ederim." yazılı dilekçeyi imzaladıktan sonra okudu ve "Meclisimiz için milletimiz için hayırlı çalışmalar nasip etsin." dedi.

Meclis Başkanı Kahraman, "Yeni dönemde ilk icraat ne olacak?" sorusu üzerine, 2019 yılında Türkiyede yepyeni bir sistem olacağını belirtti.

Öncelikle çıkarılması gereken uyum yasaları olduğuna işaret eden Kahraman, "İsterim ki yeni baştan bir İçtüzük hazırlayalım. Cumhurbaşkanlığı sistemine göre Meclis yasama yapıyor, yürütme Cumhurbaşkanlığında oluyor. Eskisi ile yenisi arasında muhakkak ki değişiklikler olması lazım. Bunun, Mecliste grubu olan siyasi partilerimizin tamamının katılımıyla ve karşılıklı anlayış içinde olmasını sağlamaya çalışmalıyız." ifadesini kullandı.

"Bu ruhun tekrar devam etmesini temenni ediyoruz"

TBMM Başkanı Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçinde bulunduğumuz 26. Dönem, siyasi tarihimizde diğer dönemlerden farklı bir konumda olmuştur. Bu dönemde, hepimizin içinde olduğu 15 Temmuz hadisesini yaşadık. TBMM çok güzel bir imtihan verdi ve hiçbir nefsi, şahsi endişeye, korkuya kapılmadan; milletimiz gibi bütün partiler, inançlar bir araya geldiler, darbeye dur dediler. Bu yapının, beraberliğin ve Yenikapıda da tecessüm eden bu ruhun tekrar devam etmesini temenni ediyoruz.

Bu noktada da yine partilerimizle el ele, beraber olacağız. Bütün siyasi partilerimizin hedefi Türkiye’mizin mutluluğu, bayrağımızın yücelmesi, yükselmesi, ülke bütünlüğünün bozulmaması ve gelişmesi. Ortak gaye budur, bunu ispat ettik 15 Temmuz ve müteakip günlerde. Parmaklar var, bunların adı değişik ama bunlar aynı bilekte, siyasi partiler de böyledir. Bunlar birleşirler ve bir yumruk olurlar. Çünkü, bilek aynı."

"Meclis Başkanı seçildiğim taktirde..."

İsmail Kahraman, Meclis Başkanı seçilmesi halinde hedefinin, yine birlik, beraberlik ve bütünlük içinde yürümek olduğuna dikkati çekti.

"Beraber yürüyeceğiz, daha ötelere gideceğiz. Türkiyemizi tarihi misyonuna uygun geleceğe taşıyacağız." diyen Kahraman, yeni dönemde kuvvetler ayrılığına uygun olarak yasama ve yürütmenin ayrı ayrı çalışacağını belirtti. İsmail Kahraman, yeni dönemde Bakanlar Kurulu Meclisten seçilmeyeceği için, yasamanın kendi içinden kanun tekliflerini vereceğini vurguladı.

Kahraman, "Kendi içinden bakan çıkmadığı için denetimi çok daha güçlü yapacak. Demokratik bir Cumhuriyet olarak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak inşallah ve yasama Meclisi de buna elinden gelen katkıyı yapacak. Ben de bu doğrultuda çalışmalarımı sürdüreceğim." ifadesini kullandı.

Bir soru üzerine İsmail Kahraman, siyasi partilerin genel başkanlarına gideceğini ve onlardan destek isteyeceğine işaret ederek, "Randevu talebim oldu, Yarın inşallah o görüşmeleri yaparım." açıklamasında bulundu.

Basının desteğini istedi

"Karar almadan önce Sayın Erdoğanla bir istişareniz oldu mu?" sorusuna Kahraman, şu yanıtı verdi:

"Sayın Erdoğan Rusyada, beyanını dinlediniz. Milletvekillerinin münferit kararı olarak ortaya konuyor. Zannediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız da döndüğünde bu mevzuda desteğini gösterir ama bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız partiler üstü bir hüviyete sahiptir. Bir parti genel başkanıdır ama bu tip münferit hadiselerde, milletvekillerinin kendi şahsi iradesine ait olan hadiselerde bir müessiriyeti olmaz, temennisi olabilir. İnşallah temennisi de destek yönünde olabilir diye düşünüyorum."