İkinci Viyadük Hizmete Açılıyor
Kahraman Yeniden TBMM Başkanı
Anasayfa > Haberler > 27 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
27 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Türk Silahlı Kuvvetlerince, icra edilen hava harekatları sonucunda Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 27 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) 13 Kasım Pazartesi günü icra edilen hava harekatları sonucunda, 2si Bitlisin Sarpkaya bölgesinde, 4ü Şırnak/Bestler-Dereler kırsalında, 11i Irakın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde olmak üzere 17 terörist etkisiz hale getirildi. TSKdan yapılan bilgilendirmeye göre, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla operasyon yapan birliklere ve hudut hattındaki karakol, üs bölgelerine saldırı için hareket halinde oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik hava harekatları düzenlendi. Harekatlar sonucunda, 2si Bitlisin Sarpkaya bölgesinde, 4ü Şırnak/Bestler-Dereler kırsalında, 11i Irakın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde olmak üzere 17 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkaride 10 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, istihbarat birimleriyle yapılan koordineli çalışma sonucu terör örgütü PKKya yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İstihbarat birimleri ile yapılan koordineli çalışma sonucu Şemdinli sektörü Kanirash terörist kampında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile tespit edilen ve aralarında Şemdinli ÖSB sorumlusu Xebat ve Cekdar kodlu sözde lider kadronun da bulunduğu 10 terörist, Hava Kuvvetlerinin icra ettiği hava harekatı sonucu etkisiz hale getirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."