Gündemimizde bedelli askerlik yok
22.11.2017
Anasayfa > Haberler > Türkiye 555. Maçından Mağlubiyetle Ayrıldı
Türkiye 555. Maçından Mağlubiyetle Ayrıldı
Antalya'da Arnavutluk ile oynanan hazırlık maçında, 94 yıllık tarihinde 555. maça çıkan A Milli Futbol Takımı sahadan mağlubiyetle ayrıldı

A Milli Futbol Takımı, Arnavutluk ile Antalyada yaptığı hazırlık maçından 3-2 mağlup ayrıldı.

Maçtan Dakikalar:

24. dakikada konuk takım öne geçti. Sağ kanattan sıfıra inen Roshinin yerden ortasında altıpas önünde topla buluşan Sadiku, topu ağlarla buluşturdu: 0-1

39. dakikada konuk takım farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan Roshinin ceza sahasına ortasında, arka direkte meşin yuvarlakla buluşan Sadikunun kafa vuruşunda, top kaleci Volkan Babacanın müdahalesine rağmen ağlara gitti: 0-2

41. dakikada konuk takım 10 kişi kaldı. Orta sahaya yakın bir alanda, Serdar Azizle Memushaj arasında topu kazanma sırasında yaşanan gerginlik sonrasında, hakem Georgi Nikolov Kabakov, Memushaja önce ikinci sarı kartı ardından kırmızı kartı göstererek oyun dışına gönderdi. Memushaj, ilk sarı kartını 32. dakikada görmüştü.

47. dakikada milliler farkı bire indirdi. Sol kanattan Cenk Tosunun yerden ortasında ön direkte topla buluşan Cengiz Ünderin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Berishanın sağından ağlarla buluştu: 1-2.

55. dakikada konuk takım maçta farkı yeniden ikiye çıkardı. Sadikunun pasıyla altıpas üzerinde meşin yuvarlakla buluşan Grezdanın vuruşunda top kaleci Volkan Babacanın solundan ağlarla buluştu: 1-3.

61. dakikada Türkiye karşılaşmada farkı tekrar bire indirdi. Oğuzhan Özyakupun ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun meşin yuvarlağı Emre Akbabaya bıraktı. Emre Akbabanın bekletmeden gelişine plase vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Berishanın sağından ağlara gitti: 2-3.

Karşılaşma, konuk takımın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

A Milliler 217. mağlubiyetini aldı

A Milli Futbol Takımı, Arnavutluk ile Antalyada yaptığı hazırlık maçında 217. mağlubiyetini aldı. Antalyada Arnavutluk ile oynanan hazırlık maçında, 94 yıllık tarihinde 555. maça çıkan A Milli Futbol Takımı sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Milli takım daha önce 128 defa berabere kalıp 209 kez de rakiplerine üstünlük sağlamıştı. Ay-yıldızlı ekibin, Arnavutluk karşısında bulduğu 2 golle milli maçlarda atılan gol sayısını 729a yükselirken, kalesinde gördüğü golde 806ya çıktı.

Lucescu dönemindeki 6. Maç

A Milli Futbol Takımı, Mircea Lucescu dönemindeki 6. maçında 4. mağlubiyetini aldı. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 6 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.

2017de 4. Mağlubiyet

Ay-yıldızlı ekip, 2017 yılında yaptığı 6sı resmi, 4ü özel 10 maçta, 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde etti. Türkiye, iki yenilgisini Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubunda Ukrayna ve İzlanda karşısında yaşadı. Milli takım 9 Kasımda Romanya ile deplasmanda oynadığı hazırlık maçında 2-0lık sonuçla 3. mağlubiyetini almıştı.