Rahatsız Olsanız da Nükleer Enerjiyi Yapacağız
NATO'daki Skandal Soruşturulmalı
Anasayfa > Haberler > DER-MEK'te Kuaförlük Mesleğini Öğreniyorlar
DER-MEK'te Kuaförlük Mesleğini Öğreniyorlar
Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları bünyesinde açılan kuaförlük kursuna katılan kursiyerler, burada mesleğin inceliklerini öğrenme imkanı buluyor

İki ayrı merkezde eğitim olanağı

Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) çatısı altında ilçe genelinde 6 ayrı merkezde devam eden kurslara ilçe halkı yoğun ilgi gösteriyor. Derince Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün hizmete sunduğu DER-MEK projesi kapsamında düzenlenen kurslardan biri de kuaförlük eğitimi üzerine gerçekleşiyor. Yenikent ve Kusachi DER-MEK binalarında gerçekleşen kuaförlük kursuna katılanlar, aynı zamanda yeni bir meslek öğrenme imkanı da buluyor.

92 kursiyer çalışmalara katılıyor

Usta öğreticiler Tülay Soycan ve Yasemin Polat’ın eğitim verdiği her iki merkezde dersler hafta içi beş gün boyunca 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Kusachi DER-MEK ve Yenikent DER-MEK merkezlerinde açılan kurslara katılan 92 kursiyer, burada usta kuaför eğitmenleri eşliğinde mesleğin inceliklerini ve püf noktalarını öğreniyor. DER-MEK’teki ücretsiz kurslara katılan kursiyerler, sertifikalarını aldıktan sonra mesleki anlamda çalışma imkanı da buluyor.