ABD, Türkiye ile Stratejik Ortaklık Amacına Bağlı
Kudüs'ün Sahipsiz Olmadığını Dünyaya Gösterdik
Anasayfa > Haberler > Yıldırım: Barış Sürecine İndirilmiş Ağır Bir Darbe
Yıldırım: Barış Sürecine İndirilmiş Ağır Bir Darbe
Başbakan Yıldırım, ABD'nin Kudüs kararının Türkiye için yok hükmünde olduğunu belirterek, "Bu karar, Filistin-İsrail barış çabalarına ve Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir." değerlendirmesinde bulundu

Başbakan Binali Yıldırım, yazılı açıklamasında ABDnin Kudüs kararını değerlendirdi.

"Pandoranın kutusu açılmıştır"

Kararın, Türkiye için yok hükmünde olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"ABD Başkanının Kudüsü İsrailin başkenti olarak ilan etmesi ve buna bağlı adımlar, Türkiye Cumhuriyetine göre yok hükmündedir. Bu karar, Filistin-İsrail barış çabalarına ve Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Bu kararla bölgede Pandoranın kutusu açılmıştır."

"Şiddetle kınıyorum"

Kararı şiddetle kınadığına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Filistin ve Ortadoğu barışını kökten ortadan kaldıracak bu karar, siyasi kaygılarla alınmış tam bir sorumsuzluk örneğidir. Bu kararı alanları şiddetle kınıyorum. Her zaman olduğu gibi, Mescid-i Aksa başta olmak üzere, Kudüsün bütün kutsal mekanlarının statüsüne saygı gösterilmesi, emrivakiler yapılmaması hayati önemi haizdir."

"İİT Zirvesi toplanacak"

Türkiyenin, dönem başkanı olarak İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesini 13 Aralık itibarıyla toplamaya karar verdiğini belirten Başbakan Yıldırım, İslam dünyasının liderleriyle konuyu bütün boyutlarıyla istişare ederek atılması gereken mukabil adımların kararlaştırılacağını duyurdu.