İstanbul Deklarasyonu Açıklandı
13.12.2017
Anasayfa > Haberler > Beşiktaş Grubu Rekorlarla Bitirdi
Beşiktaş Grubu Rekorlarla Bitirdi
Leipzig'e konuk olan Beşiktaş, karşılaşmayı 2-1 galip tamamlayarak, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan yenilgisiz çıkan ilk Türk takımı oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubunda Beşiktaş, 6. ve son hafta maçında deplasmanda Almanyanın Leipzig takımını 2-1 yendi.

Lider olarak son 16 turuna yükselmeyi daha önce garantileyen siyah-beyazlı ekip, G Grubunu 14 puanla tamamladı.

2. dakikada ceza alanına giren Taliscanın pasında topla buluşan Negredonun sol çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

9. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Ceza alanında Lens, Orbanla girdiği mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. 10uncu dakikada penaltıyı kullanan Negredo, meşin yuvarlağı kalecinin solundan filelere gönderdi: 0-1

15. dakikada Beşiktaş savunmasının ceza alanından uzaklaştırmak istediği topu Demme kafayla bir kez daha ceza alanına gönderdi. Topla buluşan Orbanın vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı.

37. dakikada kendi yarı alanından aldığı topla hareketlenen ve rakiplerini geçerek ceza alanına giren Lensin sağ çaprazdan orta-şut karışımı vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

42. dakikada Leipzigin sol taraftan geliştirdiği atakta, topla ceza alanına giren Werner, meşin yuvarlağa sert vurdu. Kaleci Tolga Zengin topu kontrol etti.

47. dakikada Leipzigin atağında, topla ceza alanına giren Wernerin vuruşunda, kaleci Tolga Zengin gole izin vermedi.

52. dakikada ceza alanında topla buluşan Wernerin vuruşunda, kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı çeldi. Penaltı noktası civarına açılan topa uygun durumdaki Keita vurdu. Tolga Zengin topu kontrol etti.

57. dakikada sağ taraftan topla hareketlenen ve ceza alanına giren Kampl, kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti. Tolga Zengin topa müdahale ederek gole izin vermedi.

85. dakikada Beşiktaşın sol kanattan geliştirdiği atakta Orkan Çınar, rakiplerini geçerek topu Lense verdi. Lensin vuruşunda, kaleci Gulacsi topu uzaklaştırdı.

87. dakikada Leipzig skorda dengeyi sağladı. Beşiktaşın orta sahada kaptırdığı topu alan Keita, ceza alanına kadar ilerledi. Ceza alanı çizgisi üzerinden şutunu çeken Keita, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1

90. dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Siyah-beyazlıların sol taraftan geliştirdiği atakta, Orkan Çınarın ortasında penaltı noktasının gerisinde uygun durumda bulunan Taliscanın vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-2

Beşiktaş, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.