Milli Mücadelede Karşımıza Çıkanı Ezer Geçeriz
Sadece Teröristler Hedef Alınacak
Anasayfa > Haberler > Kentimizin Gelişmesine Beraber Katkı Sunacağız
Kentimizin Gelişmesine Beraber Katkı Sunacağız
560 öğrencinin eğitim gördüğü Derince Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bilgiye ve fikre dayalı eğitim modeli ile örnek oluyor

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kaymakam Akın Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Şirin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır ve beraberindeki heyet, Derince Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. 15 dönümlük arazi üzerinde 3 bina ve on bin metrekare kapalı alandan oluşan okulda Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Kimya Teknolojileri ve Raylı Sistemler Teknolojisi olmak üzere üç bölümde hizmet vermesini çok önemli bulan Karaosmanoğlu, “Milli üretimlerin ve yatırımların hız kazandığı bugünümüzde kendi çağını kuracak gençlerimizin bu denli önemli alanlarda yetişmesini takdirle karşılıyorum” dedi.

2023 VE 2071 HEDEFLERİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

560 öğrencinin eğitim gördüğü Derince Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemeler gerçekleştiren, öğretmenlerle ve gençlerle buluşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ziyarette 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşılmasında gençlerin önemine vurgu yaptı. Kocaeli’de ve ülkemizde hızla gelişmekte olan ve istihdama duyulan ihtiyacı karşılamak için Raylı Sistemler Teknolojileri Alanı ile gençlere eğitim verdiklerini belirten Okul Müdürü Ahmet Süleyman Toktaş, “Bu bölümümüz Kocaeli’nde sadece okulumuzda, Türkiye’de de 20 okulda bulunan özel bir alandır. Öğrencilerimizin akademik ve mesleki gelişimi yanında kültürel, sosyal ve ruhsal gelişimine de önem veren bir anlayışımız var” açıklaması yaptı.

“METRO PROJELERİ, BÜYÜK ETKEN OLMUŞTUR”

Yapılanların izinden gitmek yerine yeni izler bırakmak, sıra dışı faaliyet ve etkinlikler ile eğitim ortamlarına esnek ve üst düzey bir bakış açısı kazandırmak niyetinde olduklarını belirten Toktaş, “Aktif ve dinamik öğrenci öğretmen kadrosu ile 2016/2017 öğretim yılında TÜBİTAK Bilim Fuarına, MEB uluslararası robot yarışmasına, TÜBİTAK Araştırma Proje Yarışmasına, Spor ve Kültürel Tiyatro yarışmalarına etkin bir şekilde katıldık. Avrupa Birliği Erasmus Hareketlilik Projemiz öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin eğitimine katkısı olacaktır.  AB Erasmus hareketlilik projemizi raylı sistemleri üzerine kurgulamamızda da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli projeleri arasında bulunması, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun ilimize kazandırdığı hafif raylı sistemler, ilimizde yaygınlaştırılması için hazırlanan metro projeleri büyük etken olmuştur” açıklamasını yaptı.

“İNŞALLAH SAYILARI HER GEÇEN YIL ARTACAKTIR”

“Kentimizin gelişmesine hep beraber katkı sunacağız” diyerek öğrenci ve öğretmenlere tecrübelerini aktaran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Öğretmenlerimiz geleceğin sahiplerini, gelişmeye açık ve yenilikleri takip eden evlatlarımızı yetiştiriyor. Sizlere güveniyorum. Meslek Liseleri ülkemizin kalkınması ve gelişmesi anlamında çok büyük öneme sahiptir. Meslek Liselerimizden iş dünyasının temsilcilerinden sahada görev yapan teknisyenine kadar birçok alanda aranan insan profilini yetiştiriyor.  Ülkemizin meslek sahibi insana ihtiyacı var. Ülkemizde okulların yüzde elliden fazlası Meslek Lisesi okuludur. İnşallah sayıları her geçen yıl artacaktır. Bu okulumuzda çok güzel evlatlarımızın yetişmesinden mutluluk duyuyorum. Şunu da ifade etmeliyim ki meslek lisesi memleket meselesidir” diyerek sözlerini tamamladı.  Ziyaret karşılıklı yapılan fikir alışverişinin yanı sıra okulun ihtiyaçlarına dönük çözüm arayışlarının ardından sona erdi.