Türkiye Hava Saldırısı Yapmadan Önce Bizi Uyardı
Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile Görüşecek
Anasayfa > Haberler > ABD Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı
ABD Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett, Suriye meselesiyle ilgili Dışişleri Bakanlığına çağrılarak PYD/PKK'ya verilen destek konusundaki rahatsızlık iletildi

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmenin, ABD’nin PYD/PKK terör örgütü üyelerine silahlı eğitim vermesi konusunda olduğu belirtildi.

Kosnette PYD/PKKya verilen destek konusundaki rahatsızlık iletildi.

AA, daha önce Suriye’nin dörtte birini işgal eden terör örgütü PYD/PKKnın, ABDnin desteğiyle sözde ordu kurmaya hazırlandığını haberleştirmişti.

ABD yönetimi, Suriyenin doğusundaki Rakka ve Deyrizor operasyonlarında terör örgütü DEAŞın büyük oranda yenilgiye uğratılmasına rağmen PYD/PKKya desteğinin süreceğini açıklamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votelin, 22 Aralık 2017de, DEAŞın canlanmasını önlemek için Suriye’de sınır muhafız birlikleri kuracaklarını duyurmasının ardından ilk adım geldi.

AAnın güvenilir yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, ABD Savunma Bakanlığı, istihbarat teşkilatı CIA ve PYD/PKKnın Kandil yapılanması, 400 terör örgütü mensubuna verdiği eğitimi tamamladı.