Mehmet Ali Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi
07.10.2018
Anasayfa > Haberler > Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doçentlik Müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doçentlik Müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktoradan doğrudan doçentliğe geçişe ilişkin, "YÖK Başkanımıza bu talimatı verdik. Doçentliğin şartları buna göre yeniden düzenlenerek önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi 135. Kuruluş Yıl Dönümü" programında yaptığı konuşmada, Türkiyenin 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerine giden yolu dershane tartışmaları üzerinden takip etmenin mümkün olduğunu söyledi.

Erdoğan, "FETÖ, bu milletin çocuklarına yaptığı kötülükle geleceğimizi gasbetmiştir. Geleceğimizi çalmıştır ve bu ümmeti parçalamıştır." dedi.

Doktoradan doğrudan doçentliğe geçiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Doktoradan doğrudan doçentliğe geçiş) YÖK Başkanımıza bu talimatı verdik. Doçentliğin şartları da buna göre yeniden düzenlenerek inşallah büyük ihtimal önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek ve böylece bu sorunu da çözeceğiz." diye konuştu.

Sadece kamu kuruluşlarının gücüyle hedeflere ulaşmak mümkün değil

Erdoğan, "Ülkemizin verdiği çok yönlü mücadelede akademinin desteği olmazsa olmaz mesabesindedir. Sosyal bilimlerde, temel bilimlerde, mühendislik bilimlerinde, sağlık bilimlerinde güçlü bir altyapıya, güçlü bir desteğe sahip olmadan bir devletin sadece kamu kuruluşlarının gücüyle hedeflerine ulaşması mümkün değildir." dedi.

Bilim özgür zihin demektir

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bilim demek özgür bir zihin demektir. Siz zihninizi belirli kalıpların, belirli ideolojilerin, belirli tezlerin emrine vermişseniz, bilim adamı sıfatınızı artık kaybetmişsiniz demektir. İşte Pensilvanyanın emrine, her yanıyla cehalet kokan bir adamın emrine her şeyinizi teslim etmişseniz, ipotek altına vermişseniz, profesör de olsan hiçsin, çok farklı reklamın da olsa bir hiçsin. Kapınızdaki tabelada öyle yazıyor olmasının bir anlamı yoktur."

Meczuplukla münbitlik arasındaki ince çizgiye dikkat etmek lazım

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yanlış anlaşılmasın. Ben demiyorum ki, Tüm bilim insanları bizim istediğimiz gibi düşünecek veya hepsi böyle, haşa. Ben aklını ilmini bu tür adamların emrine kiraya verenler için bunu söylüyorum. Bundan çok çektik. Bizim isteğimiz, bilimin özünü oluşturan objektiflikten hakkaniyetten farklılıklara saygıdan uzaklaşılmasından hareket edilmesidir. Meczuplukla münbitlik arasındaki o ince çizgiye dikkat etmek lazımdır."

Akademiden daha güçlü destek bekliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine giden süreçte ve yeni dönemde akademiden çok daha güçlü, destek bekliyorum. Ülkemizin, milletimizin ve insanlığın hizmetine sunulacak özellikle de bu hedefi yakalayamamış doğru mecralara aktarılmamış bilgi, odaların dört duvarı veya kitapların iki kapağı arasında kalmaya mahkumdur." şeklinde konuştu.