Böyle Olur Erlerin Meydanı
21.09.2018
Anasayfa > Haberler > Yanlış Hesap Yapanların Senaryolarını Bozarız
Yanlış Hesap Yapanların Senaryolarını Bozarız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'deki tek taraflı doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin, "Güney sınırlarımızda yanlış hesap yapanların senaryolarını nasıl bozuyorsak, onların hesabını da bozarız." dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmaya, "Ülkemizin sınırları boyunca büyük bir mücadele verdiği uluslararası alanda riyakarlıkla ve yalanla bezenmiş saldırıları göğüslediği bir dönemde, sizlere, hep birlikte çok önemli görevler düşüyor." sözleriyle başladı.

TBMMnin sıradan bir kurum olmadığını belirten Erdoğan, buranın Kurtuluş Savaşını yönetmiş, Cumhuriyeti ilan etmiş, Türkiyeyi demokrasiye geçirmiş, 15 Temmuzda darbecilerin karşısına kahramanca dikilmiş bir Meclis olduğunu ifade etti.

Erdoğan, örnek bir duruş sergileyen Gazi Meclisin tüm üyelerine millet adına teşekkürlerini iletti.

TBMMnin, 16 Nisan halk oylamasıyla kabul edilen yönetim sistemi değişikliği konusundaki dirayetli tutumuyla, ismine uygun bir şekilde önceliğinin millet olduğunu göstererek ayrıca bir takdiri de hak ettiğini belirten Erdoğan, "Kahraman askerlerimiz, sınırlarımız boyunca ve sınırlarımızın ötesinde; polisimiz, jandarmamız, güvenlik korucularımız sınırlarımızın içinde tarihi bir mücadele yürütürken, Meclisimiz de reform gündeminden asla kopmadan üzerine düşenleri yerine getiriyor." ifadesini kullandı.

Erdoğan, bugün aslında istihdamdaki gelişmelerden yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda yapılan hukuki ve idari hazırlıklara kadar, reform gündemiyle ilgili hususları paylaşacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde bugün özellikle, kurulacak Antartikadaki Türk Üssü için çalışmalar yapmak üzere bu uzak kıtaya uğurlayacağımız bilim adamlarımızın çalışmalarından söz edecektim. Ancak yaşadığımız dönemin öncelikleri daha başka konuları milletimizle paylaşmamızı gerektiriyor. Buradan öncelikle Zeytin Dalı Operasyonunda, Fırat Kalkanı Harekatında ve Kuzey Iraktaki sınır ötesi operasyonlarda görev alan tüm güvenlik görevlerimize başarılar diliyorum. Bu arada sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Egedeki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler, dikkatimizden kaçıyor."

"Çok yakında Münbiçte atacağımız adımlarla..."

Türkiyenin, güneyindeki gelişmelere yoğunlaşmasını fırsat bilerek, Kıbrısta ve Egede haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda ikaz ettiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Güney sınırlarımızda yanlış hesap yapanların senaryolarını nasıl Fırat Kalkanıyla, Zeytin Dalı Operasyonuyla, çok yakında Münbiçte ve diğer bölgelerde atacağımız adımlarla bozuyorsak, onların hesabını da bozarız ve bozacağız. Stratejik ortağımız, müttefikimiz kalkıp da PYD, YPGye ciddi anlamda parasal desteği, yaptığı silah yardımları yetmiyormuş gibi yapma kararını alması herhalde bizim de aldığımız ve alacağımız kararları etkileyecektir ve etkilemektedir. Şunun iyi bilinmesi lazım; Türkiye bir çadır devleti değildir. Asırlara bani olan bir devlet anlayışımız vardır. Ve biz bu devlet anlayışımızı bir kenara bırakarak buyrun diyemeyiz, gereği neyse bunu yaparız. Bir ölürüz, bin diriliriz, bu böyle bilinmeli. Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz ve diğer güvenlik birimlerimiz şu anda bölgedeki gelişmeleri, gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapma yetkisiyle yakından takip ediyorlar."

Erdoğan, Kıbrıs açıklarında faaliyet yürüten yabancı şirketlere, Rum tarafına güvenerek hadlerini ve güçlerini aşan işlere alet olmamalarını tavsiye ettiklerine işaret ederek, "Bunların efelikleri, bizim ordumuzu, gemilerimizi, uçaklarımızı görene kadardır. Bu işin, öyle gözlerden uzak kaya parçalarında gizlice fotoğraflar çektirmekle, hiçbir geçerliliği olmayan anlaşmalarla, bölgeye sondaj gemileri getirmekle olmayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz." dedi.

"Bizim için Afrin neyse Egedeki, Kıbrıstaki haklarımız da odur"

Böylesine ciddiyetsiz ve çocukça adımların hiçbir netice getirmeyeceği gibi sadece faillerini küçülteceğine, seviyesiz hale getireceğine işaret eden Erdoğan, "Türkiye tarihten, anlaşmalardan ve uluslararası hukuktan gelen haklarınının sonuna kadar takipçisidir ve takipçisi olacaktır. Bizim için Afrin neyse Egedeki, Kıbrıstaki haklarımız da odur." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu nasıl NATO üyeliğidir, bu nasıl NATOda beraber ortaklıktır. Eğer biz NATOda berabersek, NATOnun kendi yürüyen maddeleri, hükümleri ne ise Türkiye buna ne kadar uyması gerekiyorsa Amerikanın da o kadar uyması gerekir, bunun da böyle bilinmesi lazım. Şunun da bilinmesini istiyorum Türkiyede Cumhurbaşkanı olarak NATO eşittir ABD değildir. NATOda tüm ülkelerin her biri Amerika ile eşittir." dedi.

Erdoğan, "(Bizi vururlarsa sert karşılık veririz) diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açık." ifadesini kullandı.

"Türkiyenin sivillere hassasiyeti olmasaydı Afrini çoktan almıştık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP yandaşlarının Türkiyeyi Afrinde sivillere saldırmakla suçladığını hatırlatarak, "Eğer Türkiyenin sivillere, mazlumlara zarar vermeme hassasiyeti olmasaydı, Afrini Allahın izniyle tek bir şehit vermeden, taş üstünde taş, omuz üzerinde baş bırakmadan şimdiye kadar çoktan almıştık." şeklinde konuştu.

İlker Başbuğun Afrin siyasete alet edilmesin açıklamasıyla ilgili Erdoğan, "Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi?" dedi.