Başkan Bulut’tan Ülkü Ocağı’na Ziyaret
Harikalar Sahili’nde Çok Önemli Karar
Anasayfa > Haberler > Derince’de Okuma Yazma Seferberliği
Derince’de Okuma Yazma Seferberliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Okuma Yazma Seferberliği" Derince'de de başladı

175 Kişinin Katılımıyla Başladı

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Derince’de de başlatılan okuma yazma kursuna 175 kişi katılıyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında; Derince Kaymakamlığı, Derince Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde açılan kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyenlere eğitim verilmeye başlandı.

120 Saat Eğitim Verilecek

Talebe göre Derince genelindeki tüm okullarda ve Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda açılacak olan “Okuma Yazma Seferberliği” ne katılmak isteyenler, ilçedeki eğitim kurumlarına ve muhtarlıklara müracaat edebiliyor. Okuma yazma kursları ile ilgili bilgi veren İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet İpekdal, haftada üç gün boyunca gerçekleşecek olan kurslarda 120 saat eğitim verileceğini söyledi. Seferberlik kapsamında düzenlenen eğitimlere katılan vatandaşlara, kursun tamamlanmasının ardından okuma yazma belgesi verilecek.