24 Haziran’da Gülen Yine Milletimiz Olacak
Çenesuyu Bizim Ortak Değerimiz
Anasayfa > Haberler > Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Mesajlar
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Birilerinin çıkıp hayatın gerçekleriyle ilgisi, alakası ve bağı olmayan sözler edip kafaları karıştırması yanlıştır. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkına sahip değildir." dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Siyaset Akademisinin açılışında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dinimiz İslam ve kitabımız Kuran-ı Kerim, Rabbimizin emri gereği kıyamete kadar caridir." dedi.

"Değişimi inkar etmek, kafasını kuma gömen deve kuşu misali kendi kendini kandırmak demektir." diyen Erdoğan, "Elbette asla değişmeyen ve değişmeyecek olan kurallar da ilkeler de vardır. Mesela İslamın son din olduğu asla değişmeyecek bir hakikattir. Bununla kimse oynayamaz." ifadesini kullandı.

"Allahın, yüce kitabımız Kuran-ı Kerimde bize açıkça ifade ettiği hükümler yani naslar asla değişmemiştir, değişmeyecek." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Yüce Allahın Kuran-ı Kerim vasıtasıyla bize bildirdiği kati emirler ve Peygamber Efendimizin sünneti seniyyesi ortadayken birilerinin çıkıp hayatın gerçekleriyle ilgisi, alakası ve bağı olmayan sözler edip, kafaları karıştırması yanlıştır. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkına sahip değildir."

Müslümanlar kendilerini sürekli olarak geliştirmek durumundadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslümanlar, eskiden olduğu gibi şimdi de kendilerini sürekli olarak geliştirmek durumundadır. Müçtehitlerimizin de tarihin seyri içinde yaptıkları bu değil midir? İnsanlığın bugün ulaştığı noktada sahip olduğu imkanları; teknolojiyi, iletişimi, şehirleşmenin getirdiği insan ilişkilerini nasıl yok sayabiliriz? Bu tutum mecelle kaidesine de aykırıdır." dedi.

Erdoğan, "Peygamber efendimiz, Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız; müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz buyuruyor. Yüce Allahın Kuran-ı Kerimde vasıtasıyla bize bildirdiği kati emirler ve Peygamber efendimizin sünnet-i seniyyesi ortadayken birilerinin çıkıp hayatın gerçekleriyle ilgisi, alakası ve bağı olmayan sözler edip kafaları karıştırması yanlıştır. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkına sahip değildir." diye konuştu.

3171 terörist etkisiz hale getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatında şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3171 olduğunu bildirdi.

Erdoğan, "Şu anda Afrin merkez kuşatılmış vaziyette. Her an Afrin merkeze inşallah girmekle karşı karşıyayız." dedi.

"Ülkemizde pek çok örneğini gördüğümüz bir ifrat tefrit ortamında insanlar kime kulak vereceğini, neye itimat edeceğini elbette şaşırıyorlar." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu konularda konuşma yetkisi benim değil. Ben Diyanet İşleri Başkanı değilim, ben Cumhurbaşkanıyım ama Cumhurbaşkanı olarak, bir Müslüman olarak, üzerinde sorumluluğu olan bir insan olarak dinime getirilen bu zafiyete de bizim tahammülümüz yok. Burada bildiğimizi, inandığımızı da söylemek zorundayız. Temenni ediyorum ki bu konuyla ilgili Din İşleri Yüksek Kurulumuz, Diyanet İşleri Başkanımız alanı boş bırakmaması lazım. İşte bu tür adamlara bu alan boş kalır da bunlar konuşursa ortaya böyle zaaflar çıkar."