366 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Amerika ile İş Birliğimiz Daha da Güçlenecek
Anasayfa > Haberler > Beşiktaş Avrupa’da 204. Maçına Çıkıyor
Beşiktaş Avrupa’da 204. Maçına Çıkıyor
Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar son 16 turunda Almanya temsilcisi Bayern Münih ile bu akşam saat 20.00’de karşı karşıya gelecek. Vodafone Park’ta oynanacak olan müsabaka Tivibu Spor’dan canlı olarak yayınlanacak

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rövanş mücadelesinde Almanya temsilcisi Bayern Münihi konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarında 204. maçına çıkacak.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 203 maçtan 77sini kazandı, 82ini yitirdi. Beşiktaş, 44 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

Avrupa arenasındaki 203 karşılaşmada rakip fileleri 264 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 291 gol gördü.

Şampiyonlar Liginde 44. maç

Beşiktaş, Bayern Münih karşılaşmasıyla Şampiyonlar Liginde 44. mücadelesini yapacak.

Avrupanın en büyük futbol organizasyonunda 7. kez mücadele eden siyah-beyazlı takım, yaptığı 43 karşılaşmada rakiplerine 13 kez üstünlük kurdu. 9 maçta berabere kalan Beşiktaş, 21 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Şampiyonlar Liginde rakip filelere 42 gol bırakan siyah-beyazlı takım, kalesinde ise 80 gol gördü.

Şenol Güneş, rekorunu 26 maça çıkaracak

Beşiktaşın başında Avrupa kupalarında en çok maça çıkan teknik direktör durumunda bulunan Şenol Güneş, Bayern Münih karşılaşmasıyla bu rekorunu 26 karşılaşmaya çıkaracak.

Siyah-beyazlı ekip, 2015-2016 sezonundan beri bu görevde bulunan Güneş yönetiminde oynadığı 25 karşılaşmada 11 galibiyet, 10 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Şenol Güneş döneminde 40 gol atan Beşiktaş, rakiplerinden 37 gol yedi.

Beşiktaş, Güneş ile çıktığı 13 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde ise 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Avrupa kupalarındaki farklı galibiyetleri

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosnayı 5-0 yenerek elde etti.

Siyah-beyazlı takım, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Avivi 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda İstanbulda 5-1 mağlup ederek farklı bir skora daha imza attı. Beşiktaş ayrıca 2005-2006da UEFA Kupasında Liechtenstein ekibi Vaduzu İstanbulda 5-1 yendi.

Şampiyonlar Liginde ağır yenilgiler aldı

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı mağlubiyet üzüntüsünü ise 2007-2008 sezonunda yaşadı.

Söz konusu sezonda da Şampiyonlar Liginde mücadele eden siyah-beyazlı ekip, Liverpoola deplasmanda 8-0 mağlup oldu.

Siyah-beyazlı ekip, bir başka İngiliz ekibi Leeds Uniteda da aynı organizasyonda 6-0 yenildi.

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki iki ağır yenilgisini ise yine Şampiyonlar Liginde yaşadı. Geçen sezon dış sahada Dinamo Kieve 6-0lık skorla boyun eğen Beşiktaş, bu sezon da Bayern Münihe Almanyada 5-0 mağlup oldu.

Hükmen aldığı galibiyetler

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında iki kez rakiplerini hükmen galibiyetlerle saf dışı bıraktı.

Beşiktaş, 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisi Olympiakosun sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edildi. Siyah-beyazlı takım ayrıca 1986-1987de aynı kupada 2. turda Kıbrıs Rum Kesiminin Apoel ekibinin sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.

Bayern Münihe karşı ilk galibiyetini almaya çalışacak

Beşiktaş, Bayern Münih ile Avrupa kupalarında yaptığı 3 maçtan da mağlup ayrıldı.

Şampiyonlar Liginde ilk kez yer aldığı 1997-1998 sezonunda Bayern Münih ile aynı grupta yer alan siyah-beyazlı ekip, rakibiyle yaptığı her iki karşılaşmayı da 2-0lık skorlarla yitirdi.

Beşiktaş, Avrupanın en büyük futbol organizasyonunda bu sezon Bayern Münih ile son 16 turunda eşleşirken, ilk karşılaşmadan 5-0 mağlup ayrıldı. Alman temsilcisine karşı ilk üç maçını yitiren siyah-beyazlı ekip, karşılaşmada rakibine ilk kez üstünlük kurmaya çalışacak.

Yediği gollerin yarısı Bayern Münihten

Alman takımlarının filelerini 6 kez havalandırabilen siyah-beyazlılar, kalesinde 18 gol gördü.

Beşiktaş, kalesinde gördüğü gollerin yarısını Bayern Münihten yedi. 1997-1998 sezonundaki eşleşmedeki iki maçta rakibinin 4 golüne engel olamayan siyah-beyazlı takım, bu sezonki ilk karşılaşmada ise 5 kez gol yemenin üzüntüsünü yaşadı. Bayern Münih, Beşiktaşa 3 maçta 9 gol atarken, siyah-beyazlı ekip henüz Alman ekibinin filelerini havalandırmayı başaramadı.

Siyah-beyazlı ekip, diğer Alman temsicileri Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Wolsfburg ve Leipzig ile oynadığı 7 karşılaşmada ise 9 gol yedi.

Bayern Münih, Türk takımlarına yenilmedi

Beşiktaşın konuk edeceği Bayern Münih, şimdiye dek Türk takımlarıyla oynadığı karşılaşmalarda mağlubiyet yaşamadı.

Türk temsilcileriyle 5 kez karşı karşıya gelen Alman ekibi, 4 galibiyet ve bir beraberlik aldı. Beşiktaşı 3 maçta yenen Bayern Münih, 1972-1973 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupasında Galatasaray ile oynadığı ilk maçı 6-0 kazandı. Alman ekibi, ikinci karşılaşmada sarı-kırmızılı rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Bayern Münih, Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadığı 5 maçta 16 gol atarken, kalesinde sadece bir gol gördü.