Yerli Üretim Logosu Tanıtıldı
19.09.2018
Anasayfa > Haberler > Bugün Miraç Kandili
Bugün Miraç Kandili
Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili idrak edilecek

İslam aleminde "Allaha yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili idrak edilecek.

Miraç Kandili, 19 Martta başlayan "üç aylar"ın ilki recep ayının 27nci gecesine denk geliyor.

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allahın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselamın rehberliğinde Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda Burak adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz miraç gecesinde farz kılındı, Allaha şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresinin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammede insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Miraç Kandili dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Ankarada Beştepe Millet, Şanlıurfada Halilurrahman, Manisada Hatuniye, Bursada Ulu, Konyada İbrahim Hakkı Konyalı, İstanbulda Eyüp Sultan, Fatih ve Mimar Sinan camilerindeki özel programda, Kuran-ı Kerim ve mevlit okutulacak.