Erdoğan ile Şi, Suriye’yi Görüştü
Başbakan Yıldırım'dan Seçim Açıklaması
Anasayfa > Haberler > Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK Nefes Kesti
Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK Nefes Kesti
Konya 3. Ana Jet Üssü'nde görev yapan Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK'ün sergilediği hareketler, izleyenleri büyüledi

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK, Konyada gösteri uçuşu düzenledi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan Türk Yıldızları ve SOLOTÜRKün uçuşunu izlemek isteyen çok sayıda kişi, Türkiyenin havacılık temalı ilk parkı olan Türk Yıldızları Parkına akın etti.

İlk olarak başarısını uluslararası yarışmalarda kanıtlamış, cesur ve estetik hareketleriyle bilinen SOLOTÜRK uçakları havalandı. İki pilotun gerçekleştirdiği hareketler izleyenlerden alkış aldı.

Gösterinin ardından, Konya semalarında yükselen Türk Yıldızlarının gösterisi ise nefes kesti. Uçaklar, ters tırmanış ve dönüş, iniş takım kesişimi, çift kesişimi, iniş takımları terste selamlama, tip ucu ve üç boyutlu sema hareketleri sergileyerek gökyüzüne kalp figürü çizdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, burada yaptığı konuşmada, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızlarının pilot ve komutanlarını tebrik etti.

Gösterileri izlerken heyecanlandığını belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları Türkiye’nin gururu olmakla birlikte Konyamızın da bir markasıdır. Tarihte şanlı ordumuz birçok büyük destana imza atmıştır. Bugün de sınırlarımızı korumak için Mehmetçikimizin mücadelesi sürüyor. Bir destan daha yazılıyor. Kahraman askerlerimize yakışan da budur."