Derince’de Vatan Nöbeti
10.07.2018
Anasayfa > Haberler > 1071 AK Merkez Yükseliyor
1071 AK Merkez Yükseliyor
1071 Anadolu Kongre Merkezi'nin önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, "Derince'mize kazandırdığımız projelerimizin önemli bir kısmını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 1071 AK Merkez projemiz ile de Derince'miz kültür ve sanatın merkezi olacak" dedi

Aygün, Merkezi İnceledi

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Şirin, belediye meclis üyeleri Nurhan Baytak ve İbrahim Eren ile beraberindeki heyet Sırrıpaşa Mahallesi Bahar Caddesi’nde inşası devam eden 1071 Anadolu Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu. 4 katlı otoparkıyla birlikte ilçedeki trafik yoğunluğunu da azaltacak olan merkezin Derince için önemli bir kazanım olduğunu ifade eden İlçe Başkanı İbrahim Şirin, “1071 Anadolu Kongre Merkezi Derince’miz için hayırlı ve uğurlu olsun. Kompleks bir yapı olarak inşa edilen merkez, 4 katlı otopark alanıyla da ilçemizdeki trafik yoğunluğunu azaltacak olması açısından oldukça önemli bir çalışma” dedi.

“Önemli Projeleri Hizmete Sunduk”

4 katlı otopark alanının üçüncü katının tamamlandığını aktaran Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “İlçemizde Kapalı Yüzme Havuzu, viyadükler, 20 metrelik çevre yolu, spor tesisleri, Yelken Kafe Restaurant ve Kültür Merkezi, İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi ile İshakçılar Kültür Merkezi gibi önemli projeleri halkımızın hizmetine sunduk. Bunun yanında inşası devam eden Kapalı Pazar, Hoca Ahmet Yesevi Camii, İbn-i Sina Mahalle Konağı ile 1071 AK Merkezi projelerimiz yükselmeye devam ediyor. Kongre Merkezi’mizde 4 katlı otopark alanının üçüncü katını da Allah’ın izniyle tamamladık. Dördüncü katın da tamamlanmasının ardından AK Merkez projemizin kaba inşaatı için çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

1071 Kişilik Konferans Salonu

Derince için kongre merkezinin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, “AK Parti Hükümeti olarak ülkemizin dört bir yanına hizmet götürmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yurt genelinde başlattığımız kalkınma hamlemiz aynı şekilde yerel yönetimlerimiz aracılığıyla da devam ediyor. Bugün geçmişe dönüp baktığımızda ülke olarak artık çok daha iyi noktalardayız. Öte yandan Kongre merkezi Derince’miz için çok önemli bir ihtiyaçtı. İnanıyorum ki 1071 kişilik konferans salonu ile Anadolu Kongre Merkezi birçok önemli faaliyete ev sahipliği yapacak” dedi.