Derince’nin Geleceğine Birlikte İmza Attık
ABD Hazine Bakanlığındaki Görüşme Bitti
Anasayfa > Haberler > Dilovası’nda Trafik Kazası
Dilovası’nda Trafik Kazası
Anadolu Otoyolu İstanbul istikametinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybetti, aralarında Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşinin de bulunduğu 8'i kadın 11 kişi yaralandı

Alınan bilgiye göre, Ramazan Ceylan yönetimindeki 33 TN 872 plakalı gıda yüklü tırın kupasına, otoyolun sağ şeridinden seyrettiği sırada cep kısmından çıkan plakası ve sürücüsünün kimliği bilinmeyen otomobil çarptı.

Çarpmanın etkisiyle kontrolünü kaybeden tır şoförü Ceylan, Mücahit Tunçbilekin kullandığı 34 LHM 59 plakalı minibüse de çarparak, iki viyadük arasındaki boşluğa düştü.

Ceylan olay yerinde yaşamını yitirirken, aynı şekilde kontrolünü kaybederek viyadük boşluğunda düşen minibüsteki 8i kadın 11 kişi yaralandı.

Bu arada minibüste yaralanan kadınların, aralarında Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoyun eşi Hülya Aksoy ile bazı vali yardımcılarının ve kaymakamların eşleri olduğu öğrenildi.

112 Acil Servis ekipleri, aralarında 2 korumanın da bulunduğu 10 yaralıyı çevredeki hastanelere kaldırdı.

Minibüs sürücüsü ise kaza kırım ekibinin 1 saat süren çalışmasının ardından sıkıştığı yerden ağır yaralı olarak çıkarıldı.

Öte yandan ismi henüz öğrenilemeyen kaymakam eşlerinden birinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da olay yerine gelerek bilgi aldı.

Ulaşım her iki istikamette kontrollü olarak sağlandığı otoyolda, kaza yapan araçları kaldırma çalışmaları sürüyor.

Konu ile ilgili Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde;

Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy ve Mülki İdare Amirlerinin eşleri bir program katılmak üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 34 LHM 59 plakalı araç ile TEM otoyolunda seyir halindeyken Dilovası mevkiinde trafik kazası meydana gelmiştir.

Kazaya karışan Minibüs şoförünün durumu ağır olup tedavisi devam etmektedir. Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcısı ve Kaymakam eşleri ve Koruma Memuru olmak üzere11 kişi yaralanmış ve hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Ayrıca, kazaya karışan TIR sürücüsü hayatını kaybetmiş olup, kazaya sebebiyet verdiği değerlendirilen araç sürücüsü ( 1 kişi ) gözaltına alınmış ve kaza ile ilgili soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.