Çenesuyu Bizim Ortak Değerimiz
24 Haziran Dönüm Noktası Olacak
Anasayfa > Haberler > İbni Sina’da İftar Coşkusu
İbni Sina’da İftar Coşkusu
Derince Belediyesi'nin bu yıl mahallelerde düzenlediği iftar programlarının onuncusu İbn-i Sina Mahallesi'nde gerçekleşti. İftar etkinliğinde bir araya gelen mahalle sakinleri, hep birlikte oruç açmanın coşkusunu yaşadı

Hep Birlikte Oruç Açtılar

Manevi değerlerin en yüksek noktada olduğu Ramazan ayında iftar programları düzenleyen Derince Belediyesi, onuncu iftar etkinliğini İbn-i Sina Mahallesi Piri Reis Caddesi’ndeki alanda gerçekleştirdi. Bölge sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği iftar programında vatandaşlar hep birlikte oruç açmanın heyecanını yaşadı. İftara yaklaşık 3 bin kişi katılırken, iftarın ardından mahalle sakinleri, kurulan çayhanede Derince Belediyesi’nin ikramı olan çaylarını yudumlayarak tasavvuf müziği dinletisi eşliğinden sohbet etti.

Katılım Çok Yoğun Oldu

Derince Belediyesi’nin İbn-i Sina Mahallesi’nde organize ettiği iftar etkinliğine yine binlerce kişi katılırken, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da iftar öncesinde kurulan sofraları dolaşarak vatandaşlar ile sohbet etti. AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Işık, Ayşe Mamat, Osman Ergin, AK Parti Derince Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu, AK Parti Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve bölge sakinlerinin ilgi gösterdiği iftar programında okunan akşam ezanı ile birlikte oruçlar açıldı.

Başkan Bulut’tan Mitinge Davet

İftarın ardından bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Ramazan’da halkın maneviyatının çok yüksek olduğuna vurgu yaparak, “Vatandaşlarımıza düzenlediğimiz mahalle iftarlarına gösterdikleri ilgi nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bugün burada onuncu iftar soframızı kurduk ve görüyorum ki ilgi her geçen gün daha da artıyor. Gönül ve kardeşlik sofralarımızda bir ve beraber olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Bulut, konuşmasının sonunda tüm Derincelileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 10 Haziran Pazar günü İzmit Perşembe Pazarı Alanı’nda düzenlenecek mitinge davet etti.