Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı
10.08.2018
Anasayfa > Haberler > Işık’tan Derince Gençliğine Müjdeler
Işık’tan Derince Gençliğine Müjdeler
AK Parti Derince İlçe Gençlik Kolları'nın düzenlediği Genç Kürsü programına konuk olan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, seçim beyannamesinde yer alan projelere vurgu yaparak Derince'ye Olimpiyat Hazırlık Merkezi ve Millet Bahçesi yapılacağını müjdeledi

Yelken Kafe’de Genç Kürsü Toplantısı

24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde, AK Parti Derince İlçe Gençlik Kolları düzenlediği programlarla ses getirmeye devam ediyor. Seçimlerde ilk defa oy kullanacak olan gençlere yönelik düzenlenen program bu kez Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti. AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve gençlerin yoğun ilgisi ile karşılanan programa Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman katılarak katılımcıların merak ettikleri soruları yanıtladı.

Tanju Yılmaz’dan Teşekkür

Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz, “24 Haziran seçimleri öncesi ülkemizin genel gündemini değerlendirmek açısından bugün bir araya toplandık. Aklımızdaki bütün sorularımızın yanıtını bulabileceğimiz programımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin de yaptığı selamlama konuşmasında “24 Haziran’a çok az bir süre kaldı. Hepimiz gayretle çalışıyoruz. Bu akşam burada yapacağımız değerlendirme bizler için çok önemli. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerimiz için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Bulut’tan Önemli Mesajlar

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, yaptığı konuşmada, “24 Haziran seçimleri için yoğun bir gündemle çalışmaya devam ediyoruz. Bu akşam gençlerimizle olan bu buluşmamız bizim için çok önemli. Sizlerin fikirlerinize önem veriyor, projelerimizi bu doğrultuda şekillendiriyoruz” dedi. İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman ise konuşmasında, “Genç Kürsü programlarımız bugün itibariyle yüzü aşmış durumda. Siz kıymetli genç kardeşlerimizle, kıymetli büyüklerimizi buluşturmaya devam ediyoruz. Aklınıza takılan tüm soruları çekinmeden sorabilirsiniz. Olimpiyat Hazırlık Merkezi’miz Derince’de yapılacak. İnşallah Derince’den olimpiyatlarda madalya çıkaracak gençlerimizin çıkacağına inanıyorum” dedi.

Yelken Kafe Derince’ye Değer Kazandırdı

Genç Kürsü programında katılımcılara hitap eden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, konuşmasında ilk olarak etkinliğin düzenlendiği Yelken Kafe’ye vurgu yaparak, “Böylesine güzel, deniz manzaralı bir mekanı Derince’mize kazandıran belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yelken Kafe, hakikatten Derince’ye değer kazandıran bir eser oldu. “ dedi. Genç kürsü programlarının çok önemli olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Işık, “Gençlerimizle bir araya geldiğimiz bu toplantılar bizim için de önem arz ediyor. Bu toplantılar vesilesiyle sizlerin merak ettikleri soruları yanıtlama imkanı buluyor ve projelerimizi aktarıyoruz” dedi.

Askeri Hastane Alanına Millet Bahçesi

AK Parti’nin 24 Haziran seçimleri öncesi açıkladığı Kocaeli Seçim Beyannamesi’nde Derince için çok önemli müjdeler olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Askeri hastane alanını çok amaçlı olarak değerlendireceğiz. Burada bir bölüme belediye ve kaymakamlık binalarımızı inşa edeceğiz. Bölgedeki Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin daha iyi hizmet verebilmesi için hastane binamızı yeniden yapacağız. Hastanemiz 22 yataklı ve tam donanımlı Yanık merkezi ile birlikte bölgenin önemli bir ihtiyacını daha karşılamış olacak. Burada kalan yaklaşık 90 dönümlük alanı ise Millet Bahçesi’ne dönüştüreceğiz. Proje ile Derince’mizin cazibe merkezi haline gelecek olan Millet Bahçesi’ni halkımızın kullanımına sunmuş olacağız” dedi.

Yenikent’e Olimpiyat Hazırlık Merkezi

Yenikent’te yer alan ve KEV Tesisleri olarak bilinen alanın da Derince ve Kocaeli gençliğine kazandırılacağını müjdeleyen Başbakan Yardımcısı Işık, “Yenikent’teki 50 dönümlük bu araziyi Olimpiyat Hazırlık Merkezi haline getireceğiz. Bu tesisimizde açık spor sahaları, kapalı eğitim merkezi ve yaklaşık 120 yatak kapasiteli otel yer alacak. Bu proje sayesinde Olimpiyat Hazırlık Merkezi’miz Türkiye genelinde örnek bir tesis haline dönüşecek.” dedi. Derince’ye yapılacak yatırımların bunlarla sınırlı kalmayacağını ifade eden Işık, “Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe ilçelerinden geçecek olan 37 km. uzunluğundaki metro hattımız önemli projelerimiz arasında. Yine Derince D 100 ve otoyol bağlantısını yaparak, ilçemizdeki trafik yoğunluğunu azaltacağız” dedi.