Yemeğe Sevgilerini Katıyorlar
05.12.2018
Anasayfa > Haberler > AB'den Türkiye'ye İkinci 3 Milyar Avro Onayı
AB'den Türkiye'ye İkinci 3 Milyar Avro Onayı
Avrupa Birliği, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için ikinci 3 milyar avroluk mali desteğin serbest bırakılmasına karar verdi

Brükselde düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi kapsamında dün akşam İtalyanın engeli nedeniyle sonuçlarda anlaşma sağlayamayan liderler, sabah yayımladıkları sonuç bildirgesinde AB Afrika Fonuna da 500 milyon avro transfer etme kararı aldıklarını duyurdu.

İtalya, Türkiyeye ikinci 3 milyar avronun aktarılmasına yönelik engeli kaldırmak için AB Afrika Fonuna takviye yapılmasını şart koşuyordu.

AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesinde, Türkiyedeki Suriyeli sığınmacılar için ikinci 3 milyar avroluk mali desteğin serbest bırakılması kararı yer aldı.

Dün akşam İtalya, AB Liderler Zirvesinde alınacak tüm kararları bloke ederek, 28 üye ülkenin ortak yayımlayacağı sonuç bildirgesine "geçici" olarak engel olmuştu.