Korkmaz’dan Bulut'a İade-i Ziyaret
13.11.2018
Anasayfa > Haberler > Kapalı Pazar'da Hummalı Çalışmalar
Kapalı Pazar'da Hummalı Çalışmalar
Yenikent Mahallesi'nde inşa çalışmaları devam eden Kapalı Pazar projesi, çağın gereklerine uygun çok amaçlı olarak hizmet verecek. Eski usul alışveriş geleneğini, şehir ve yaşam standartlarına daha uygun hale getirecek olan projenin içerisinde düğün salonları ve kurs merkezleri de yer alıyor

Birbirinden Önemli Eserler

Birbiri ardına hizmete açılan vizyon projelerle Kocaeli’nin en gözde yaşam alanlarından biri haline gelen Derince’de yapımı tamamlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, İshakçılar Kültür Merkezi, Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi, 20 metrelik alternatif yol ve viyadük projeleri tamamlanarak Derincelilerin kullanımına sunulmuştu. Geride bıraktığımız hizmet süreci içerisinde ilçeye bir çok kalıcı eser kazandıran Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un vizyon projeleri arasında yer alan Yenikent Kapalı Pazar da ise çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Otopark Olarak Hizmet Verecek

Yenikent Mahallesi İsmet Paşa Caddesi’nde yer alan Mimar Sinan Camii’nin yanındaki alana inşa edilen Kapalı Pazar projesi, eski usul pazar geleneğini, şehir ve yaşam standartlarına daha uygun hale getirmeyi hedefliyor. Yaklaşık 7 bin m2’lik kapalı pazar alanına sahip olan proje, üç tarafı revaklarla çevrili zemin katta yer alacak halk pazarı ile bölge sakinlerinin ihtiyaçlarına yanıt verecek. Ayrıca pazar alanı, pazar hizmetinin verileceği günün haricindeki diğer 6 gün boyunca otopark olarak vatandaşların kullanımına sunulacak. Çok amaçlı olarak inşa edilen Kapalı Pazar’ın zemin katında pazar ve otopark alanı dışında 13 adet işyeri, güvenlik, esnaf odası, zabıta odası, yangın kolektör odası, çay ocağı, bay/bayan mescit, şadırvan ve tuvaletler yer alıyor.

Çocuklar ve Gençler de Düşünüldü

Kapalı Pazar projesinin birinci normal katında 7 adet derslik, öğretmenler odası, müdür odası, kütüphane, emekli evi, sivil toplum merkezi, çay ocağı, bay/bayan mescit, şadırvan ve lavabolar ile bowling salonu, oyun salonu, çocuk oyun alanı ve kafeterya yer alıyor. Benzerlerinden farklı bir donanıma sahip olan Kapalı Pazar projesinin ikinci katında iki adet düğün salonu, bir adet nikah salonu, gelin odası, teknik birimler, bay/bayan mescit, şadırvan ve lavabolar yer alıyor. Yenikent Kapalı Pazar’ın üçüncü katında ise nikah memuru odası, toplantı odaları, teknik birimler, bay/bayan mescit, şadırvan ve tuvaletler bulunuyor.