Teğmen Sarıdağdan Başkan Bulut’a Ziyaret
03.12.2018
Anasayfa > Haberler > Yesevi Camii Şekilleniyor
Yesevi Camii Şekilleniyor
Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un vizyon projeleri arasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı

İki Bin Kişi İbadet Edecek

Derince’ye değer katan eserlere imza atan Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, bir önemli projeyi daha vatandaşların hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Yenikent Mahallesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün karşısındaki alana inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı. Bölge halkının ibadet ihtiyaçlarına cevap verecek olan proje, hizmete açılmasıyla birlikte iki bin kişiye ibadet etme imkanı sağlayacak.

Osmanlı Mimarisi ve Motifleri

İnşa çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği Hoca Ahmet Yesevi Camii, Osmanlı mimarisi ve motifleriyle göz kamaştıracak. 7 bin 200 m2 alan üzerine inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii, tamamlanmasıyla birlikte içerisinde yer alan sosyal alanlarıyla da hizmet verecek. Erkek ve kadın eğitim odalarının da bulunacağı proje kapsamında caminin dış avlusunda vatandaşların vakit geçirebileceği çay bahçesi ve kafeterya bulunuyor.