Amerika ile İş Birliğimiz Daha da Güçlenecek
19.09.2018
Anasayfa > Haberler > Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Vize Açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Vize Açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Vatandaşlarımızın vize sorunu yaşamadan Rusya'yı ziyaret etmesini arzuluyoruz. Bu konuda bazı çalışmalarımız var." dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve 10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Ankarada bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiyenin davetini kabul ederek büyükelçilere hitap ettiği ve sorularına açık yüreklilikle yanıt verdiği için Lavrova teşekkür eden Çavuşoğlu, "Sergey Lavrov dünyada dışişleri bakanlarının duayenidir. Dolayısıyla ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübesi vardır. Bu tecrübesini büyükelçilerimizle paylaştı. Birçok konuda Rusya Federasyonunun ve kendisinin vizyonunu bizlerle paylaştı." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, basın toplantısının ardından düzenlenecek çalışma yemeğinde de ikili ilişkileri gözden geçireceklerini, en son Rusyada ve Singapurda bir araya geldiklerini belirterek "İkili ilişkilerimiz her alanda olumlu bir şekilde seyrediyor." diye konuştu.

"Belli bir noktadan başlayarak bu sorunu da çözeceğiz"

Türk Akımı, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali gibi projeleri hayata geçirmek için iki ülke liderinin çizdiği çerçevede çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Vize meselesi elbette önemli. Rusya vatandaşlarının ülkemize vizesiz bir şekilde seyahat etmesi bizleri mutlu ediyor. Bu sene Rusyadan gelen turist sayısında da bir rekor kırılıyor. Daha fazla Rus turisti, dostlarımızı ülkemizde ağırlamaktan elbette mutluluk duyacağız. Bizim vatandaşlarımızın da vize sorunu yaşamadan ki, aramızda yaşanan bir hadise biliyorsunuz, ondan önce vizesiz bir şekilde vatandaşlarımız seyahat edebiliyordu, vatandaşlarımızın vize sorunu yaşamadan Rusya Federasyonunu ziyaret etmesini arzuluyoruz. Bu konuda bazı çalışmalarımız var. Belli bir noktadan başlayarak inşallah bu sorunu da çözeceğiz."

"Tüm İdlibi bombalamak katliam olur"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terörist var diye tüm İdlibi bombalamak, sivilleri bombalamak katliam olur." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, ABDnin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarının ev hapsindeki rahip Andrew Brunsonı bugün ziyaret edeceğini söyledi.

"Artık bu kabadayılık devrinin bitmesi gerekiyor"

ABD ile yaşananları değerlendiren Çavuşoğlu, "Artık bu kabadayılık devrinin bitmesi gerekiyor. ABD itibarlı ülke olarak devam etmek istiyorsa bu dayatmalarla olmaz." diye konuştu.