Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Mesajlar
09.11.2018
Anasayfa > Haberler > Karadenizliler Kadırga Şenliği'nde Buluştu
Karadenizliler Kadırga Şenliği'nde Buluştu
Körfez Karadenizliler Derneği'nin düzenlediği 24. Kadırga Şenlikleri'ne protokol ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Hasan Yazıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen şenliklere AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eski Milletvekili Zeki Aygün, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve çok sayıda davetli katıldı.

“GENÇ KUŞAKLARA TANITILMASI ÖNEMLİ”

Şenlikte bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, bu şenliğin sadece Körfez ilçemizde yaşayan Karadenizli kardeşlerimizi bir araya getirmekle kalmadığını söyleyerek, “Aynı zamanda Karadeniz’imizin en önemli sembol değerlerinden birisi olan Kadırga Şenliklerinin genç kuşaklara tanıtılması açısından büyük önem arz ediyor” dedi. Karadeniz’imiz; yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşlik ve dostluğun, bolluk ve bereketin, vatan ve millet için çırpınan yüreklerin diyarıdır vurgusu da yapan Karaosmanoğlu, “Karadeniz insanı, özüyle, sözüyle, duasıyla, oturup kalkmasıyla, giyimi kuşamıyla, kıyafetiyle, insanı insan yapan bütün değerleri içinde barındıran; örnek insandır, en samimi dosttur” şeklinde konuştu.

“SOSYAL VE KÜLTÜREL KATKI YAPTIĞINIZA İNANIYORUM”

“Karadenizli hemşerim sevgi insanıdır” diyen Karaosmanoğlu,       “Karadenizli hemşerilerimizin gönül dünyasına önem veren, milleti ve memleketi için çalışan, didinen kişidir. Karadenizliler için bahar ve yaz aylarında yayla şenlikleri önemli sosyal ve kültürel etkinlikler arasındadır. Milletimizin sosyal, kültürel ve hatta ekonomik yaşamlarında, göçebe hayatlarından başlamak üzere dağların yaylaların gönlümüzde ayrı bir önemi ve özelliği olmuştur. Bu etkinlikler ile Kocaeli’mize sosyal ve kültürel katkı yaptığınıza inanıyorum. Zira bu etkinlikler sadece Karadenizlilere değil herkese bütün kente açıktır. Bizi biz yapan muhacirimiz de, manavımız da, Doğu Anadolu’dan gelen kardeşimiz de, Trakyalımız da bir arada el ele verip; beraber eğlenen hatta horon tepen Karadenizli olan olmayan hemşerilerimizle işte bir aradayız” diye konuştu.

“ÇOK DAHA GÜZEL YERLERE TAŞIYACAĞIMIZA İNANIYORUM”

“Aziz milletimizin maddî ve manevî varlığına ihanet etmeyen herkesi, ayrım yapmadan ayrı tutmadan burada kucaklıyoruz” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İşte bu bizim medeniyetimizin, bir ve bütün olduğumuzun ispatıdır. Birlikten kuvvet doğar deyip, el birliği ile şehrimizi çok daha güzel yerlere taşıyacağımıza inanıyorum. Körfez Karadenizliler Derneği’nce 24’üncüsü düzenlenen bu güzel Kadırga etkinliklerin Körfezli Karadenizli hemşerilerimize, yaylalarımıza ve Kocaeli’mize bolluk bereket getirmesini temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.