STK’lar Bizim İçin Çok Önemli
14.10.2018
Anasayfa > Haberler > Bu Festival Bir Başka
Bu Festival Bir Başka
Kocaeli Erzurumlular Derneği'nin öncülüğünde Derince'de düzenlenen Yöresel Tatlar Festivali'nin açılış töreni yapıldı

15 Ekim’e Kadar Açık Kalacak

Sivil toplum kuruluşlarının yoğunlukta olduğu Derince’de bu kez derneklerin katılımı ile çok önemli bir etkinlik daha sahne aldı. Öncülüğünü Kocaeli Erzurumlular Derneği’nin yaptığı ve ilçede yer alan diğer STK’ların da desteklediği ‘Yöresel Tatlar Festivali’ Çınarlı Mahallesi İstiklal Caddesi’nde yer alan yeni pazar alanında kuruldu. 15 Ekim tarihine kadar açık kalacak olan Yöresel Tatlar Festivali’nin açılışına başta Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut olmak üzere, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, ilçedeki STK’ların başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Bulut’tan Önemli Mesajlar

Düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Derince’miz sivil toplum kuruluşlarımızın varlığı ile Türkiye mozaiğinin ortaya çıktığı bir kent. Biz STK’larımızla gerek projeler gerekse sosyal etkinlikler noktasında paylaşımda bulunmayı her zaman önemsiyoruz. Bu vesileyle kültürel değerlerimizi yaşatmak adına düzenlenen bu festivale katkısı olan tüm derneklerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Başkan Bulut, konuşmasının ardından Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok ve STK temsilcileri ile birlikte alanı gezerek, esnaflar ve vatandaşlarla selamlaştı. Sanatçılar İbrahim Deniz ve Murat Yıldız’ın verdiği konserlerle gece geç saatlere kadar devam eden festival, kurulan stantlar ve çocuklar için hazırlanan lunapark alanı ile daha da renklendi.