Derince’de Fiyat Denetimleri Sürüyor
DER-MEK’te Aşure İkramı
Anasayfa > Haberler > Batman'da Terör Saldırısı: 7 Şehit, 2 Yaralı
Batman'da Terör Saldırısı: 7 Şehit, 2 Yaralı
Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 asker şehit düştü, iki asker yaralandı

Batmanın Gercüş ilçesi kırsalında PKKlı teröristlerce patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 7 asker şehit düştü, iki asker yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gercüş ilçesinin Yemişli köyü ile Mardinin Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü kırsalında saat 06.00 sıralarında operasyona giden askerleri taşıyan Kobra tipi zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Saldırıda 4 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı askerlerden 3ü müdahaleye rağmen şehit oldu, iki askerin tedavisi sürüyor.

Bölgede teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon devam ediyor.

Öte yandan, saldırıda kullanılan el yapımı patlayıcının yola uzun süre önce tuzaklandığı, yolda asfaltlama yapıldığından arama faaliyeti yürütüldüğü sırada patlayıcının dedektör tarafından algılanmadığı öğrenildi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Bölge Devlet Hastanesini ziyaret ederek yaralı askerlerin durumuyla ilgili bilgi aldı.

3 asker müdahaleye rağmen kurtarılamadı

Valilikten yapılan açıklamada, Batman İl Jandarma Komutanlığınca Dargeçit ilçesinin Altınoluk köyü kırsalında yürütülen operasyonlar esnasında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen saldırıda 4 askerin şehit olduğu, 5 askerin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, tedavi gören askerlerden 3ünün müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.