BAL’da İlk Yarı Perdesi Kapandı
17.12.2018
Anasayfa > Haberler > Bulut: Kendimizi Değil, Kentimizi Düşündük
Bulut: Kendimizi Değil, Kentimizi Düşündük
AK Parti İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği sosyal medya mitingine katılan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, kendisine yöneltilen soruları tüm içtenliğiyle yanıtladı. "Kendimizi değil, kentimizi düşündük" diyen Başkan Bulut, 200 milyonluk yatırımla ilçenin altyapısını ve kaderini değiştirdiklerini belirtti

Başkan Bulut, Gençlerin Konuğu Oldu

Gerek ilçeye kazandırdığı kalıcı eserler, gerekse altyapı ve üstyapı düzenlemeleri ile Derince’nin geleceğine imzasını atan Başkan Bulut, vizyon projeleri hayata geçirirken istişareye büyük önem veriyor. Sık sık kentin dinamikleri ile bir araya gelen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, son olarak gençlerin konuğu oldu. AK Parti İlçe Gençlik Kolları’nın facebook üzerinden canlı olarak düzenlediği sosyal medya mitingine katılan Başkan Bulut, yaklaşık 1,5 saat boyunca devam eden programda hem kendisine yöneltilen soruları yanıtladı, hem de projeleri vatandaşlarla paylaşmış oldu. AK Parti Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz ve partili gençlerin ev sahipliğinde Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan Başkan Bulut, altyapı çalışmaları ile ilgili önemli bilgiler verdi.

“Derince’mizin Geleceğini Düşünüyoruz”

Kentin gelecek elli yılını kurtaracak olan altyapı düzenlemeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bulut, “Biz Derince’miz için çalışırken kendini düşünen değil, kentini düşünen belediye başkanı olduk. Kendimi düşünen belediye başkanı olsaydım asla altyapı işine girmemem gerekirdi. Oysa biz Derince’mizin, çocuklarımızın yarınlarını düşünerek, vatandaşlarımızın daha konforlu bir yaşam sürmesi için elimizi taşın altına koyduk. Bu süreçte elbette zorlandık. Halkımızla beraber yazın toz, toprak, kışın yağmur, çamur sıkıntısı çektik. Ama halkımızın anlayışı ve sabrı sayesinde bu işin de üstesinden geliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve İSU ile birlikte başlattığımız 200 milyonluk yatırımla Derince’mizin su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamen yeniliyoruz.” dedi.

“İlçemiz Sporun da Merkezi Oldu”

Geride kalan 4,5 yıllık süreçte ilçeye birbirinden önemli kalıcı eserler kazandıran Başkan Bulut, canlı yayında bu projelere de vurgu yaptı. Yaptıkları her çalışmada önceliklerinin halkın mutluluğu olduğunu belirten Başkan Bulut, “Bugün içerisinde bulunduğumuz Yelken Kafe’yi bir prestij projesi olarak inşa ettik. Bugün bu projemiz artık Körfez’in en gözde merkezleri arasında yer alıyor. Restaurantı, kafeteryası ve düğün salonları ile Yelken, Körfez’e yeni bir soluk kattı. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu ile Derince’mizi sporun da merkezi haline getirdik. İshakçılar’a inşa ettiğimiz Er Meydanı ve orada yaptığımız bu yılki güreşler hala Türkiye’nin dilinde. 20 metrelik alternatif yol ve viyadük projelerimiz ile ulaşıma alternatif güzergah oluşturduk. İbni Sina Mahalle Konağı, Dümbüldek Pınarı Mesire Alanı ve İshakçılar Kültür Merkezi de yine bu dönemde hizmete sunmuş olduğumuz projeler arasında yer alıyor” dedi.

“Kalıcı Eserler Kazandırıyoruz”

Bazılarının hayal olarak nitelendirdikleri projeleri bugün birer kalıcı eser haline dönüştürdüklerini söyleyen Başkan Bulut,  “Bizim için belediyecilik, park bahçe düzenlemeleri, temizlik işleri, kültür gezileri gibi rutin işlerden ibaret değil. Belediyecilik halkın yararlanabileceği kalıcı eserler üretmekle anlamlı oluyor. Yoksa rutin hizmetlerin zaten yapılması gerekiyor. Biz hizmete sunduğumuz eserler dışında dört önemli projede daha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Derince’mizi kültürel projelerin merkezi yapacak olan 1071 Anadolu Kongre Merkezi, çok amaçlı olarak dizayn ettiğimiz Kapalı Pazar ve Hoca Ahmet Yesevi Camii, hızla yükseliyor. Sahile yeni bir soluk getirecek Dumlupınar Spor ve Rekreasyon Alanı projemizi de bir an önce tamamlayarak ilçemize kazandıracağız” dedi. Programa canlı yayında katılarak sorular yönelten Derinceliler de verdiği samimi yanıtlar ve ilçeye kazandırdığı projeler nedeniyle Başkan Bulut’a teşekkür etti.