Türkiye'nin Uzaktan Kumandalı Piyadeleri Geliyor
04.12.2018
Anasayfa > Haberler > Yesevi Camii’nin Minareleri Yükseldi
Yesevi Camii’nin Minareleri Yükseldi
Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'un vizyon projeleri arasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi Camii'nin minareleri yükseldi. 2 bin kişinin aynı anda ibadet edeceği cami projesi, sosyal alanlarıyla da hizmet verecek

Birbirinden Önemli Eserler Yapıldı

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un öncülüğünde geride kalan dört buçuk yıllık süreçte Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi, Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, İbni Sina Mahalle Konağı, İshakçılar Kültür Merkezi, Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, 20 metrelik alternatif yol ve viyadükler projeleri tamamlanarak Derincelilerin hizmetine sunulmuştu. İlçede yapımı devam eden birbirinden önemli dört projede ise çalışmalar sürüyor. Bu eserler arasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi Camii’ndeki çalışmalar ise hummalı bir şekilde devam ediyor.

2 Bin Kişi İbadet Edecek

Bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda Yenikent Mahallesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki alana inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin minareleri yükselirken, cami katında ise çalışmalar sürüyor. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan Hoca Ahmet Yesevi Camii, 7 bin 200 m2 alan üzerine inşa ediliyor. Tamamlanmasıyla birlikte 2 bin kişinin aynı anda kullanabileceği ibadethaneye sahip olacak olan Hoca Ahmet Yesevi Camii projesi sosyal alanlarıyla da hizmet verecek. Erkek ve kadın eğitim odalarının da bulunacağı proje kapsamında caminin dış avlusunda çay bahçesi ve kafeterya yer alacak.