Mutluluğa Engel Yok
03.12.2018
Anasayfa > Haberler > Derinceliler 'Şiddete Hayır' Dedi
Derinceliler 'Şiddete Hayır' Dedi
Derince'de düzenlenen 'Aile İçi Şiddet-Renklerin Diliyle Susmalarımız' konulu söyleşide çok önemli mesajlar verilirken Derinceliler hep birlikte şiddete hayır dedi

Sabancı’da Geniş Katılımlı Söyleşi

Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Aile İçi Şiddet-Renklerin Diliyle Susmalarımız’ konulu söyleşiye ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Derince Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen söyleşiyi başta Derince Kaymakamı Cemil Aksak ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut olmak üzere ilçe protokolü ve Derinceliler ilgiyle takip etti. Sunuculuğunu Hayme Ana Anaokulu Müdürü Zeynep Çağlayan Mert’in yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Söyleşide açılış konuşmasını Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu Müdürü Selila Çelik yaptı.

Şiddet Sadece Fiziksel Değildir

Çelik konuşmasında “Aile Türk toplumunun temeli, dünyaya gelmenin eşiği, insan olmanın beşiğidir. Sadece fiziksel şiddet değil, insan onurunu zedeleyici her türlü söz de şiddettir” dedi. Proje paydaşlarından olan Sırrıpaşa Mahalle Muhtarı Hülya Yıldırım da yaptığı konuşmada “Kadına şiddet sadece fiziksel değildir. Fiziksel şiddetin yanında psikolojik şiddet ve taciz de şiddetin farklı yönleridir. Toplumumuzda çoğu kadın şiddet yüzünden kendi kararlarını alamamaktadır.” dedi. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu Rehber Öğretmeni Seral Uyar ise sinevizyon eşliğinde sunum yaparak, bilgilendirmede bulundu.

En Büyük Sorunumuz Konuşamamak

Uyar’ın ardından kürsüye çıkan Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nden Polis Memuru Serpil Kırım ise 6284 sayılı yasa kapsamında şiddetin mevzuat boyutu ile ilgili bilgi verdi. Programda son olarak araştırmacı-yazar Müge Uçar, önemli mesajlar verdi. Katılımları dolayısıyla konuklarına teşekkür eden Uçar, “Bizim en büyük sorunumuz, konuşamamak, görmemek, duymamak. Eğer maruz kaldığımız şiddet olayını konuşabilir ve bununla yüzleşebilirsek çözüm yollarına kavuşuruz” dedi. ‘Aile İçi Şiddet-Renklerin Diliyle Susmalarımız’ konulu söyleşi protokol tarafından katılımcılara çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.