Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye'ye Geliyor
04.12.2018
Anasayfa > Haberler > Derince İHL Spor Salonu’nda Sona Doğru
Derince İHL Spor Salonu’nda Sona Doğru
Derince Şehit Osman Gazi Çetingöz Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne inşa edilen spor salonunun tamamlanmasına sayılı günler kala çalışmalar son sürat devam ediyor

Son dönemde yapılan yatırımlarla sporun adeta merkezi olan Derincede çok önemli bir tesis daha hayata girmeye hazırlanıyor. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulutun ilçeye kazandırdığı Kapalı Yüzme Havuzu, Er Meydanı ve Spor Kompleksi projelerinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de ilçeye çok şık bir tesis kazandırıyor. Bu kapsamda Fatih Mahallesinde yer alan Derince Şehit Osman Gazi Çetingöz Anadolu İmam Hatip Lisesi için yapılan spor salonunun inşaat çalışmalarının tamamlanmasına sayılı günler kaldı.

SPOR SALONU’NUN PENCERELERİ TAKILDI

Başarılı sporcuların yetişeceği Derince Şehit Osman Gazi Çetingöz Anadolu İmam Hatip Lisesinin dış cephe çalışmaları sona ererken iç mekânda son dokunuşlar yapılmaya başlandı. Yapının kazan dairesinde mekanik aksamlar tamamlama işleri devam ederken gelen camlarla pencere montajı gerçekleşmeye başladı. Pencere takım işi tamamlandıktan sonra zemin PVC kaplama işine başlanacak. Yapının elektrik eksiklikleri de gideriliyor gelecek hafta da Hiltol lavaboların montajı yapılacak.

BASKET VE VOLEYBOL SAHASI

Bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilen spor salonu toplam bin 600 metrekare kapalı alana sahip. Salonun zemin katında 28 çarpı 13 metre ebatlarında basketbol sahası, bu saha ile ortak kullanımlı 9 çarpı 18 metre ölçülerinde voleybol sahası yapılacak. Yapını katında diğer faaliyetlerin yapılabileceği toplam 360 metrekare ölçülerinde 3 adet salon yer alacak.

220 KİŞİLİK TRİBÜN

Spor salonunda 220 kişilik tribün antrenör odası, soyunma odaları, duşlar, tuvaletler ve büfe için ayrılmış kısımlar yer alacak. Salonun yapımında 28 ton demir 366 metreküp alüminyum kompozit panel, 1840 metrekare kenetli çatı ve cephe kaplaması, 115 ton yapı çeliği, yaklaşık 450 metreküp hazır beton kullanılacak. 633 metrekare FİBA onaylı PVC zemin kaplaması uygulaması yapılacak.

ÖĞRENCİLERE SPOR MEKÂNI

Öğrencilerin spor aktivitelerini rahatça yapabilmelerini sağlayan spor salonları, farklı spor dallarında da antrenman yapma imkânı veriyor. Isıtma ve soğutma sistemleri bulunan salonlar her türlü hava şartlarında spor yapma olanağı sağlıyor. Salonlar ayrıca okullar arası müsabakalara da ev sahipliği yapıyor.