Derinceli Hafızlar, Belgelerini Aldı
Çenesuyu Kapılarını Öğrencilere Açtı
Anasayfa > Haberler > Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye'ye Geliyor
Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye'ye Geliyor
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, 5-14 Aralık'ta Türkiye ve Ürdün'ü ziyaret ederek Suriye'deki son gelişmeleri ele alacak

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Jeffreynin Türkiye ve Ürdün ziyaretlerine Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Joel Rayburn de eşlik edecek.

Jeffrey, Türkiyede buluşacağı liderlerle Suriyedeki son durumu ele alacak ve Türk yetkililerle "Yüksek Düzeyli Suriye Çalışma Grubu" oluşturacak.

Ürdün temaslarında ise Suriye rejimi üzerindeki baskının en yüksek seviyede devam ettirilmesi konusunu ele alacak James Jeffrey, BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararının öngördüğü siyasi çözüme yönelik adımları Ürdünlü yetkililerle masaya yatıracak.

Jeffrey, Suriye politikasının oluşumunda görev alan ABDli personelle de bir araya gelecek.