DER-MEK'te Sergi Heyecanı
22.04.2019
Anasayfa > Haberler > Erdoğan ile Trump Suriye'yi Görüştü
Erdoğan ile Trump Suriye'yi Görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye'nin Münbiç'te güvenliği vakit kaybetmeden devralmaya hazır olduğunu bildirdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriyede yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Görüşmede, geçen hafta Münbiçte yaşanan menfur terör saldırısında hayatını kaybeden Amerikalı personel için taziyelerini ileten Erdoğan, bu elim olayın, ABDnin Suriyeden çekilme kararını etkilemeye yönelik bir provokasyon olduğunu ifade etti.

"Türkiye, Münbiçte güvenliği devralmaya hazır"

Erdoğan, Türkiyenin Münbiç bölgesinde güvenliği vakit kaybetmeden devralmaya hazır olduğunu, PKK ve PKKnın Suriyedeki uzantılarının Suriyenin kuzeydoğusunu istikrarsızlaştırmaya dönük eylemlerine izin verilmeyeceğini vurguladı.

İki lider, DEAŞ terör örgütünün Suriyedeki kalıntılarını temizlemek ve tekrar ortaya çıkmasını önleyecek tedbirleri ortaklaşa almak konusunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump, güvenli bölge hakkında Türkiye ve ABDnin Genelkurmay Başkanları arasında başlayan istişarelerin hızlandırılarak devam etmesi ve ikili ticaret hacminin artırılması hususlarında görüş birliğine vardı.