Doğru Oto Yıkama Derince’de Hizmete Açıldı
14.07.2019
Anasayfa > Haberler > Basketler Kardeş Pası ile Atılacak
Basketler Kardeş Pası ile Atılacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, okullarda spor kültürü oluşturmak ve çocukların spor yardımıyla birlik beraberlik duygusunu geliştirmek amacıyla okullar arası basketbol şampiyonası düzenliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, basketbol tutkunu öğrenciler tarafından büyük ilgi gören Kardeş Pası Basketbol Turnuvası’nın bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecek. Ortaokul ve lise düzeyinde kız ve erkek kategorilerinde müsabakalara ev sahipliği yapacak olan turnuva, Atatürk Spor Salonu ve 50. Yıl Spor Salonu’nda 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Turnuvada dereceye giren takımlara anı madalyaları ile çeşitli hediyeler takdim edilecek.

460 ÖĞRENCİ KATILACAK

www.sporkentikocaeli.com  sitesi üzerinden 115 okuldan 460 öğrenci turnuvaya başvuruda bulundu. Turnuva; ortaokul(yıldız) erkekler ve kızlar, lise(genç) erkekler ve kızlar olarak 4 kategoriden oluşacak. 3 x 3 şeklinde oynanacak olan şampiyonada 3 asil 1 yedek oyuncuda olmak üzere her takım 4 oyuncu ile turnuvada yerini alacak.

4 KATEGORİ, 115 TAKIM

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen turnuvada 115 takım yer alacak. Genç erkeklerde 65, genç kızlarda 8 takım katılırken; yıldız kategorisinde erkeklerde 37, kızlarda 17 takım katılacak. Okulların beden eğitim öğretmenleri ise turnuva boyunca öğrencilerinin destekçisi olacak.