Derince’de Futbol Şöleni Sona Erdi
Başkan Aygün'den 23 Nisan Mesajı
Anasayfa > Haberler > Kocaeli Kongre Merkezi Yeşillendirildi
Kocaeli Kongre Merkezi Yeşillendirildi
Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarının tamamlamak üzere olduğu Kocaeli Kongre Merkezi'nin çevresinde yeşillendirme çalışması yaptı

Doğaya ve yeşile önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin boş alanlarını yeşillendirmesinin yanı sıra inşa ettiği projelerin çevresini de yeşillendiriyor. İzmit Sekapark’ta inşa edilen ve çalışmaları tamamlanmak üzere olan Kocaeli Kongre Merkezi çevresinde Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından yeşillendirme yapıldı. Çalışmalar kapsamında kongre merkezi çevresine ve otoparkına 375 kamyon toprak serildi.

8 DÖNÜM ALANA ÇİM SERİLDİ

Tamamlandığında birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Kocaeli Kongre Merkezi inşasında sona yaklaşılıyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı da kongre merkezinin daha güzel bir çevreye sahip olabilmesi için otopark ve kongre merkezi çevresinde, çim dikimi ve ağaçlandırma çalışması yaptı. Çalışmalar kapsamında 8 dönümlük alana çim serimi yapıldı. Çimlendirilen alanların her zaman yeşil kalabilmesi için otomatik sulama sistemi kuruldu.

FARKLI TÜRLERDE FİDANLAR DİKİLDİ

Kongre Merkezi’nin çevresindeki toprak alanlara ve otoparka farklı türlerde ağaçlandırma çalışması yapıldı. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 200 adet Dişbudak, 6 adet Çınar, 17 adet Süs Elması, 12 adet Tramit Mazı, 22 adet Mavi Ladin, 73 adet Defne, 110 adet Leylandi, 36 adet Ihlamur ve 100 adet Sarmaşık fidanı dikildi. Ayrıca 5 bin adet farklı türlerde çalı grubu dikildi.