HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Fidanlar Toprakla Buluştu
Orjinal Resim

Geleceğimize nefes olmak adına ülke genelinde başlatılan fidan dikim etkinlikleri Derince’de de gerçekleşti. Kaymakam Aksak ve Başkan Aygün’ün katılımıyla ilçede düzenlenen törende fidanlar toprakla buluştu

 

83 Milyon Fidan

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası bu yıl da 11 Kasım saat 11.11'de ülkemizde 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleşti. Bu yıl ilk defa Azerbaycan, Bosna – Hersek, Malta, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna gibi yaklaşık 30 ülkenin de katıldığı Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 83 milyon fidan toprakla buluştu. Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Derince’de de bir program düzenlendi.

 

Milli Ağaçlandırma Günü

Kışladere Mevkii’nde gerçekleşen fidan dikme töreni Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Bayrak, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Fidanların toprakla buluştuğu törende bir açıklama yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Gelecek nesillerimize daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak için fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Milli Ağaçlandırma Günümüz kutlu olsun” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  11.11.2020 15:42:49
Okuma Sayısı : 501
Fotoğraflar