HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Derince Kent Lokantası Açıldı
Orjinal Resim

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmete sunduğu Derince Kent Lokantası’nın açılışı yapıldı. CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in katılımıyla gerçekleşen açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

BAŞKAN GÖKÇE’NİN VAATLERİ ARASINDA

Derince Belediyesi, ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve enflasyonun etkilerini hafifletmek amacıyla uygun fiyatlı ve hijyenik yemekler sunan "Kent Lokantası" projesini hayata geçirdi. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin seçim vaatleri arasında da yer alan ve ilçe halkının talebi doğrultusunda şekillenen Derince Kent Lokantası’nın açılışı dolayısıyla bir program düzenlendi. Sırrıpaşa Mahallesi, Denizciler Caddesi, No: 184 (Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu Karşısı) adresinde hizmet verecek olan Derince Kent Lokantası’nın açılışı dolayısıyla düzenlenen programa protokol ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ÜÇ ÇEŞİT YEMEK 50 TL OLACAK

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış programına CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, CHP Derince İlçe Başkanı Taşkın Çağatay Yamen, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Üç çeşit yemek menüsü ile birlikte ekmek, su ve içeceğin de yer aldığı Derince Kent Lokantası’nda fiyat ise 50 TL olarak belirlendi.

YETİMİN HAKKINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Programda ilk konuşmayı yapan Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe,  “Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayıp yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi seçim süresince sizlere söz vermiş, vaatlerde bulunmuştuk. 150 bin nüfuslu Derince’nin vergilerinden oluşan Derince Belediyesi’nin bütçesinden artık bir avuç insan, bir avuç mutlu azınlık değil toplumun tamamı faydalanacak demiştik. İçerisinde insana hizmet olmayan bir proje yapmayacağız demiştik. İşte bugün halkımızın tamamına hitap eden içinde insan olan bir projeyi faaliyete geçirmenin size vermiş olduğumuz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Derince Kent Lokantası ekonomik krizin olduğu bir dönemde emekliye, dar gelirliye ve asgari ücretliye katkı sunacak” dedi.

HALKIN VERGİLERİNİ HALKIN LEHİNE KULLANIYORUZ

Başkan Gökçe, konuşmasının devamında “Bundan sonra da yine söz verdiğimiz gibi sosyal belediyecilik ilkeleri gereği kreşler, taziye evleri, eğitim kurumları ve birçok projenin de hazırlığını yapıyoruz. Seçildiğimiz günden itibaren sizlerin emanetine gözümüz gibi sahip çıktık. İlk günden itibaren tasarruf yaparak makam aracı ve huzur haklarını kaldırdık. Bir çok şeyi tıpkı bu Kent Lokantası’nda olduğu gibi kendi imkanlarımızla yapacağız. Bu lokantanın büyük bir kısmını kendi imkanlarımızla yaptık. Tefrişatından masa, sandalyesine kadar lokantamız birimlerimizin büyük gayretleriyle oluştu. İçindeki malzemeler de Derince’nin çocuğu olan Mehmet Çalık kardeşimizin bağışıyla oldu. Biz vatandaşımızın her kuruşuna ve yetimin hakkına sahip çıkacağız. Halkın vergilerini halkın lehine, toplumumuzun tamamı için kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

AYTEKİN’DEN ÖNEMLİ MESAJLAR

Başkan Gökçe’nin ardından konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, “Sosyal demokrat halkçı belediyeciliğin en önemli projelerinden birinin açılışını yapıyoruz. Belediye başkanlarımız 31 Mart’tan önce sizlere neler yapacaklarını vaat ettiler. Şimdi sıra o vaatleri tek tek yerine getirmekte. İki gün önce Sayın Cumhurbaşkanı bir açıklama yaptı. CHP’li belediyelere “'Öyle 25 kuruşa simit yok. CHP’li belediyeler devlete, sosyal güvenlik kurumuna, maliyeye olan borçlarının tamamını ödeyecekler” dedi. Bu beyefendi 2002’de iktidara geldiğinde ülkede simit 25 kuruştu, bugün simit 12 lira. Vatandaşı halkı bir simide muhtaç ettiler. Şimdi de bir simit alamaz hale getirdiler. Biz buradayız, biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Biz borçtan kaçmayız. Belediyenin borcu bizim de borcumuzdur. Devletin devlete borcudur. Bu ülkeyi düşman işgalinden kurtaranlar, bize vatan yapanlar, bu devleti kuranlar aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuran kadrolar Osmanlı’nın borcunu 7 düvele kuruşuna kadar ödedi. Biz bununla gurur duyuyoruz” dedi.

HALKIN İKTİDARINI YENİDEN KURACAĞIZ

Konuşmasına devam eden Ensar Aytekin, “Cumhurbaşkanı hiç kaygılanmasın. CHP'li belediyeler devlete olan borcunu kuruşuna kadar ödeyecek, ama bu millete hizmete devam edecek. Bu milleti simide muhtaç olmaktan da kurtaracak, bunun da sözünü veriyoruz. Ben değerli Sertif Gökçe başkanımızı, bu güzel hizmeti için huzurlarınız da kutluyorum. Burası halkın sofrası olacak. Kent Lokantası’nın kapıları herkese ardına kadar açık olacak. Halkımızı yardıma muhtaç hale getirmek bu iktidarın hizmetlerinin sonucudur. Halkın yardıma ihtiyacı olduğunda ilk koşacak olan Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olacak. Belediye başkanlarımız verdikleri sözleri bir bir yerine getirecek. Belediyenin kaynaklarını halk için kullanacak ve bütçeyi adaletle dağıtacaklar. İlk genel seçimde halkın iktidarını halk ile birlikte yeniden kuracağız" şeklinde konuştu.

200 KİŞİ KAPASİTELİ KENT LOKANTASI

Konuşmaların ardından Kent Lokantası’na olan katkılarından dolayı Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe tarafından Mehmet Çalık’a plaket takdimi gerçekleşti. Duaların edilmesi ve açılış kurdelesinin kesilmesi ile hizmete giren Derince Kent Lokantası’nın ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Uygun fiyatla hem lezzetli hem de hijyenik ortamda hazırlanan yemeklerin servis edileceği Kent Lokantası 3 katlı binasıyla Derincelilere geniş bir hizmet alanı sunacak. Oturma alanı 200 kişi kapasiteli olan ve bundan sonraki süreçte saat 12.00’de kapılarını hizmete açacak olan Derince Kent Lokantası’nda ilk günün menüsünde ise ezo gelin çorbası, pirinç pilavı, orman kebabı, ayran, ekmek ve su yer aldı.

Oluşturulma Tarihi :  26.07.2024 16:57:37
Okuma Sayısı : 354